Για το βίαιο περιστατικό που έζησε από γονέα μαθητών του 14ου δημοτικού σχολείου Χανίων μίλησε η δασκάλα Κατερίνα Θεοδούλου.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Θεοδούλου ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα μαθητή της, την περασμένη Παρασκευή, πράξη που καταδίκασαν συνάδελφοί της, γονείς και κάτοικοι της πόλης.

Στη συνέχεια ο δράστης κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου αντιμετωπίζοντας έξι συνολικά κατηγορίες: επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και εξύβριση κατά της δασκάλας, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της συζύγου του, παραβίαση δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων.

Έτσι, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς η υποβολή έφεσης να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

«Η Δικαιοσύνη έβαλε φραγμό στη βία στα σχολεία»

Η ίδια υποστήριξε πως είναι ικανοποιημένη με την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της μετά την εμπειρία που βίωσε.

«Η δικαιοσύνη χθες με την απόφαση και τις ποινές που επέβαλε, έβαλε φραγμό στη βία στα σχολεία. Η ασφάλεια στη μόρφωση και την εργασία, αποτελούν δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ηλικίας και φυλετικών διαφορών» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της.

«Η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας για τα παραπάνω είναι ο μόνος δρόμος για να βαδίσουμε σε μια κοινωνία που θέλει να ονομάζεται πολιτισμένη» συμπλήρωσε η κυρία Θεοδούλου.