Συμπληρώνονται 20 χρόνια σήμερα από τη μέρα που ο κορυφαίος ίσως παράγοντας στην ιστορία της ΑΕΚ έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του όμως μια σπουδαία παρακαταθήκη που μνημονεύεται ακόμη και σήμερα.

Ο Λουκάς Μπάρλος απεβίωσε στις 20 Οκτωβρίου του 1999 και η Ένωση δεν θα μπορούσε φυσικά να μην μνημονεύσει τον «θείο Λουκά» των οπαδών της ΑΕΚ.

Η ανάρτηση της ΑΕΚ:

«Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια, στις 20 Οκτωβρίου 1999, παραμονή του ευρωπαϊκού αγώνα της ομάδας μας με την ΜΤΚ στη Βουδαπέστη, έφευγε από τη ζωή ο πρόεδρος των προέδρων της ΑΕΚ, Λουκάς Μπάρλος.

Ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ τον Μάρτιο του 1974 και μέχρι να παραδώσει στις 9 Ιουνίου 1981 στον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, πρόλαβε να δημιουργήσει από το μηδέν μια από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες όλων των εποχών την οποία καμάρωσε στους 4 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1976-77, ενώ πανηγύρισε το νταμπλ του 1978 και το πρωτάθλημα του 1979.

Ήταν εκείνος που με προσωπικές του ενέργειες, πριν από σαράντα χρόνια, επέκτεινε το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια με την περίφημη σκεπαστή εξέδρα, ενώ λόγω αντιρρήσεων του τότε Δημάρχου δεν ολοκλήρωσε το μεγάλο του όνειρο της επέκτασης της κιτρινόμαυρης ιδιοκτησίας με επιπλέον 28 στρέμματα προκειμένου να δημιουργήσει Παλέ ντε Σπορ εκεί που μέχρι και πριν από λίγο ήταν το πάρκινγκ των οχημάτων καθαριότητας!

Θείε Λουκά, το όραμά σου θα αναβιώσει και πάλι με την επιστροφή της ομάδας μας, εκεί που επί των ημερών σου την θαύμασε όλη η Ελλάδα!

Θελουμε να είσαι υπερήφανος από εκεί ψηλά!

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα όσα έδωσες σε αυτή την ομάδα εξυψώνοντας τις αρχές και τα ιδανικά της!

Το έργο σου, η στάση ζωής σου και η ανιδιοτελής προσφορά σου θα αποτελεί αιώνια τον φάρο που θα φωτίζει την πορεία μας!

Άνοιξες τον δρόμο και είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε!

Αθάνατος στην καρδιά, το μυαλό και την ψυχή μας!»