Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από την Πύλο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η γειτονική χώρα πρέπει να επιδείξει σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

«Εμάς, τους Έλληνες, το παρελθόν μας διδάσκει όχι την διχόνοια και την εκδίκηση, αλλά την ανάγκη εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Τούτο, όμως, προϋποθέτει τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν από τον σεβασμό αυτόν εξαρτάται και η Ευρωπαϊκή της προοπτική» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος συμμετέχει στους εορτασμούς για την Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Επίσης, πρόσθεσε «διαμηνύουμε προς την Τουρκία ότι εμείς, οι Έλληνες, αν χρειασθεί θα επιβάλλουμε τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας μάλιστα και την στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, όπως το έχουμε αποδείξει κάθε φορά που υπερασπιζόμαστε τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια»