Η Έβερτον τελευταία φορά που νίκησε στο πρωτάθλημα, ήταν την 1η Σεπτεμβρίου, στο ματς της τέταρτης αγωνιστικής με την Γουλβς (3-2). 48 μέρες μετά, τα «ζαχαρωτά» επέστρεψαν στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις, επικρατώντας της Γουέστ Χαμ με σκορ 2-0.

Η διακοπή φαίνεται πως έκανε καλό στους παίκτες του Μάρκο Σίλβα, οι οποίοι έκλεισαν από την αρχή στα καρέ της, την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, ψάχνοντας το γκολ.

Μπορεί ο Ρομπέρτο να έσωσε τα «σφυριά» στο εξ επαφής σου του Ντέιβις στο 10′, αλλά επτά λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μπερνάτ. Ο Βραζιλιάνος άδειασε τον Μαζουακού και με γωνιακό πλασέ νίκησε τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ο οποίος φέρει ευθύνη.

Η Έβερτον πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν στην επανάληψη. Ο Φορνάλς δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, ο Γουόλκοτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Σίγκουρντσον με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, «ζωγράφισε» τον Ρομπέρτο στις καθυστερήσεις, γράφοντας το τελικό 2-0 για τα «ζαχαρωτά».

‘Ηταν η πρώτη ήττα των φιλοξενούμενων εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, με την Έβερτον να επιστρέφει στις νίκες έπειτα από περίπου ενάμησι μήνα.