Ο πόλεμος της Συρίας και οι θηριωδίες ακόμα και κατά αμάχων του καθεστώτος Ερντογάν, μονοπωλούν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Οι Τούρκοι οποτεδήποτε βρουν δημόσιο βήμα, στηρίζουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους τον Τούρκο μονάρχη, με μια κίνηση σήματα κατατεθέν.

Τον στρατιωτικό χαιρετισμό που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο αλλά και στην UEFA μετά το πρόσφατο κρούσμα σε ματς των προκριματικών του Euro 2020.

Τούρκοι μετανάστες που ζουν στο Βέλγιο το πήγαν ένα βήμα… παρακάτω. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που ακολουθεί, πιτσιρίκια με καταγωγή από την Τουρκία, μιας τοπικής ομάδας Κ-10, βρίσκονται στα αποδυτήρια και χαιρετούν στρατιωτικά και με καμάρι.

Όπως είναι λογικό η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τον άνθρωπο που την δημοσιοποίησε να αναφέρει: «Ας είναι η νίκη της ομάδας Κ10 ένα δώρο για τους στρατιώτες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε και άλλα δώρα. Όσο είμαστε στη βροχή και το κρύο, θυσιαζόμαστε για την ύπαρξη του τουρκικού έθνους».

Αντιδράσεις

Στο Βέλγιο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και προβληματισμός με τον υπουργό αθλητισμού της χώρας, Μπεν Βέιτς να υποστηρίζει χαρακτηριστικά: «Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα.

Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει».

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της ομάδας ο οποίος θέλησε να τονίσει την… κανονικότητα της κίνησης αυτής: «Κάθε χρόνο κάνουμε τέτοιες φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν υπήρχε σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας θα το κάναμε. Γιατί τόση ευαισθησία;»

Το θέμα πλέον έχει επιληφθεί η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Βελγίου η οποία θα ερευνήσει το θέμα και θα επιβάλει την ανάλογη ποινή.