Μέσα από τα χέρια της Αστυνομίας ξέφυγε ο σκληρός πυρήνας των λεγόμενων ληστών των χρηματοκιβωτίων καθώς ύστερα από καταδίωξη, το αμάξι που επέβαιναν οι αδίστακτοι κακοποιοί ακινητοποιήθηκε στα Ανω Λιόσια και εκείνοι μπόρεσαν να ξεφύγουν αφήνοντας στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου έναν συνεργό τους.

Πρόκειται για έναν 31χρονο από την πρώην ΕΣΣΔ, γνωστός στις αρχές αφού είχε συλληφθεί και πριν 2 χρόνια πάλι για κλοπές χρηματοκιβωτίων.

Η σύλληψη του δράστη ήταν κινηματογραφική αφού προηγήθηκε άγρια καταδίωξη του οχήματος όπου επέβαιναν πέντε μέλη της σπείρας τα οποία νωρίτερα είχαν διαπράξει μια ακόμη ληστεία σε βενζινάδικο στην περιοχή Σπαθοβούνι Κορινθίας.

Στο πορτ μπαγκάζ

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, ωστόσο τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της συμμορίας το εγκατέλειψαν και κατάφεραν να διαφύγουν μέσα από τα χέρια των αστυνομικών.

Πίσω τους άφησαν τον 31 ετών συνεργό τους, ο οποίος είχε επιβιβαστεί στον χώρο αποσκευών του οχήματος.

Όταν οι αστυνομικοί έλεγξαν το όχημα και άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ είδαν έκπληκτοι τoν άνδρα αγκαλιά με το μικρό χρηματοκιβώτιο που είχαν αφαιρέσει από το πρατήριο βενζίνης που είχαν ληστέψει νωρίτερα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το όχημα ήταν του υπαλλήλου στο πρατήριο βενζίνης που είχαν ληστέψει.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής «ο 31χρονος αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και εταιρείες στην Αττική και στην Κόρινθο, με κύριο σκοπό την αφαίρεση των χρηματοκιβωτίων.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία (λοστούς, βαριοπούλες, τροχούς κλπ) και για να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση τους χρησιμοποιούσαν σχετικά είδη ένδυσης-απόκρυψης (μαντίλια, κουκούλες, μπουφάν και γάντια).

Περαιτέρω, για την μετάβαση αλλά και τη διαφυγή τους, χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο και τα οποία στη συνέχεια πυρπολούσαν προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Σκληροί και αδίστακτοι

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα τόσο σε βάρος των εργαζομένων, τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις δέσμευαν εγκαταλείποντάς τους κλειδωμένους στον τόπο της ληστείας.

Επιπλέον σε βάρος των αστυνομικών που τους καταδίωκαν και προκειμένου να ανακόψουν την πορεία τους, απέρριπταν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα, έκαναν χρήση πυροσβεστήρα για να περιορίσουν την ορατότητά τους και δεν δίσταζαν να εμβολίσουν τα υπηρεσιακά οχήματα.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, λοστός, σφήνα, βαριοπούλα, και συρματόσχοινο.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα κλοπιμαία

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) επιπλέον ληστείες και τρείς (3) κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα και στην Κόρινθο, με το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες να υπερβαίνει τις -97.000- ευρώ.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι ο 31χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ τελευταία είχε συλληφθεί το 2017 ως εμπλεκόμενος σε υποθέσεις ληστειών και διακεκριμένων κλοπών χρηματοκιβωτίων από εταιρείες στην Αττική και στην Βοιωτία.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου».