«Οποιαδήποτε επέμβαση θα βρει σκληρή απάντηση. Οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη» τονίζει ο ηγέτης των Κούρδων στη Συρία και συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) Σαχούζ Χασάν.

Ο Σαχούζ Χασάν με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, αναρωτήθηκε για ποιον λόγο να αφήσουν τώρα «έναν άνθρωπο σαν τον Ερντογάν που σκέφτεται φασιστικά και θέλει να κάνει εθνοκάθαρση και γενοκτονία κατά των Κούρδων».

Εμείς, πρόσθεσε,  συζητάμε και διάφορες μεθόδους για να αποφύγουμε ή να αντισταθούμε σε αυτή την εισβολή. «Συζητάμε με το καθεστώς Άσαντ. Αλλά το βασικό για εμάς είναι ότι θα στηριχθούμε στις δυνάμεις του λαού μας, τις δικές μας δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική εισβολή», υπογράμμισε ο Σαχούζ Χασάν.

Ο πολιτικός ηγέτης των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), ρωτήθηκε για την στάση των Αμερικανών και εάν θα έρθει σε επαφή με τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον λαό μας. Όχι μόνο οι Κούρδοι αλλά και οι Άραβες και οι Ασσύριοι. Όλοι αναρωτιούνται. Εμείς ήμασταν μέρος του διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Νικήσαμε τους τρομοκράτες. Κάναμε μεγάλο πόλεμο. Νικήσαμε και αυτή τη στιγμή παρόλο που δεν μας είχαν δώσει γραπτές εγγυήσεις ότι θα μας προστατεύουν αλλά πάντα έλεγαν ότι: Θα είμαστε εδώ και θα σας προστατεύουμε».