Σαν σήμερα πριν από 38 ολόκληρα χρόνια έφυγε από τη ζωή μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που πέρασε από την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Ο μεγάλος Φράντισεκ Φάντροκ οδήγησε την Ένωση μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1976-77 αφήνοντας τη σφραγίδα του στο ποδόσφαιρο της χώρας μας με τις ιδέες του.

Οι «κιτρινόμαυροι» φυσικά και δεν θα μπορούσαν να τον ξεχάσουν και με ανάρτηση στα social media μνημόνευσαν τον Τσέχο προπονητή.

Η ανάρτηση της ΑΕΚ:

«Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια η ΑΕΚ θρηνούσε την απώλεια του μεγάλου Φράντισεκ Φάντρονκ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη Λευκωσία, ενώ ήταν προπονητής στον Κεραυνό Στροβόλου με μοναδικό όρο στο συμβόλαιό του να μπορεί να το λύσει, αν η ΑΕΚ τον καλούσε και πάλι πίσω!

Από τον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας δίπλα στον Ρίνους Μίχελς, ο Λουκάς Μπάρλος τον έφερε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1974 για να αναλάβει την ΑΕΚ αλλάζοντας την ιστορία της και βάζοντας τη σφραγίδα του συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο αγαπημένος «παππούς» των φίλων της ΑΕΚ δημιούργησε τη μεγάλη ομάδα που πέρασε στην αιωνιότητα με τη συμμετοχή της στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1976-77. Ήταν εκείνος που στο προπονητικό του γραφείο δίπλα στη φωτογραφία του Γιόχαν Κρόιφ κρέμασε τη φωτογραφία του Μίμη Παπαϊωάννου!
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, παππού!».

Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια η ΑΕΚ θρηνούσε την απώλεια του μεγάλου Φράντισεκ Φάντρονκ, ο οποίος άφησε την τελευταία…

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019