Ως απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης χαρακτήρισε τη συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής στη Βουλή για τον πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Μια υπόθεση που εμφανίζεται ως σκάνδαλο βρίσκεται στο επίκεντρο της πολίτικης αντιπαράθεσης και επισκιάζει άλλα σημαντικά ζητήματα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με τον γγ του ΚΚΕ, δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος κατά τον όποιο η κυβερνητική πλειοψηφία επιλέγει να φέρνει το θέμα στη Βουλή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι την ίδια περίοδο λαμβάνουν τόπο σοβαρά ανοιχτά ζητήματα τόσο στο εσωτερικό με την αναμενόμενη κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που περιέχει και νέες επιβαρύνσεις για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, όσο και στο εξωτερικό με τις εξελίξεις μετά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο.

Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

«Να γίνει επιτέλους πράξη αυτό που είναι και λαϊκό αίτημα, αλλά και σύνθημα πολιτικών δυνάμεων -από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής μόνο στα λόγια- και να καταργηθεί τελείως αυτός ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας κατά την τοποθέτησή του.

«Και κυρίως να καταργηθεί, πέρα από τη μειωμένη παραγραφή, ο βασικός πυρήνας αυτού του νόμου, σύμφωνα με τον οποίο την απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την άσκηση ποινικής δίωξης ή για την ανάκληση της ποινικής δίωξης, την έχει η εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

»Οι υπουργοί πρέπει να ελέγχονται και να δικάζονται όπως όλοι οι πολίτες, χωρίς την εμπλοκή της βουλής.

»Ούτε αυτό όμως δεν τολμάτε, και οι μεν και οι δε, όπως δείχνουν και οι θέσεις σας στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

»Όπως δεν τολμάτε -και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ- να καταργήσετε τη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, κάτι το οποίο βέβαια ζητούν και οι ίδιες οι ενώσεις των δικαστικών.

»Και μετά κόπτεσθε δήθεν για παρεμβάσεις στο έργο των δικαστικών, που είμαστε σίγουροι ότι έκαναν, κάνουν και θα κάνουν όλες οι κυβερνήσεις και οι εκάστοτε υπουργοί τους».

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει όλα αυτά τα παιχνίδια

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται με τη συμμετοχή του στη διαδικασία της ψηφοφορίας να νομιμοποιήσει όλα αυτά τα παιχνίδια και όλη αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, είτε αφορά το σκάνδαλο στο χώρο του φαρμάκου είτε τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά ο γγ του ΚΚΕ.

«Θα αποχωρήσουμε λοιπόν από την ψηφοφορία. Θα πάρουμε βεβαίως μέρος στην προανακριτική επιτροπή -εφόσον συγκροτηθεί- θα καταθέσουμε ξανά τις προτάσεις μας, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική και σε βάθος διερεύνηση της όλης υπόθεσης και θα εκτιμήσουμε και εκεί τη στάση μας» συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε, σε όλο αυτό το γαϊτανάκι αποπροσανατολισμού που παίζετε όλοι σας, πάνω στις πλάτες και τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού».