Επίθεση με βομβίδα προκάλεσε σήμερα τον τραυματισμό αμάχων στην πόλη Αναντνάγκ του νότιου Κασμίρ, ανακοίνωσε η αστυνομία μέσω του Twitter, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε «τρομοκράτες».

Πολλοί άνθρωποι στο Κασμίρ βρίσκονται σε αναβρασμό αφότου η Ινδία ήρε, στις 5 Αυγούστου, την αυτονομία του ινδικού τμήματος αυτής της περιφέρειας, ο πληθυσμός της οποίας είναι στην πλειονότητά του μουσουλμανικός.

Οι Αρχές του ινδικού Κασμίρ έκλεισαν τηλεφωνικά δίκτυα και επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία σε μερικές περιοχές, ώστε να περιορίσουν την εκδήλωση της δυσαρέσκειας.

Μερικοί από τους περιορισμούς αυτούς σταδιακά ήρθησαν, όμως οι επικοινωνίες με κινητά τηλέφωνα και μέσω του ίντερνετ εξακολουθούν να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό μπλοκαρισμένες στην κοιλάδα του Κασμίρ.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό γραφείο και προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ένας αστυνομικός και ένας δημοσιογράφος, δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος της αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, επειδή δεν του έχει δοθεί άδεια να μιλά στα μέσα ενημέρωσης.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)