Το δικό του κατάστημα με οικιακά είδη και όχι μόνο άνοιξε ο καλλιτέχνης Banksy στο Λονδίνο.

Το νέο του κατάστημα άνοιξε στο νότιο Λονδίνο, ονομάζεται Gross Domestic Product (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) και έχει δύο ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες.

Ενδιαφέρουσες Ιδιαιτερότητες

Η πρώτη είναι πως ο Banksy αποφάσισε να πουλήσει χαλιά που φτιάχτηκαν στο χέρι από πρόσφυγες που ζουν σε καταυλισμούς σε ελληνικά νησιά.

Η δεύτερη είναι πως ουσιαστικά σε αυτό το  μαγαζί δεν μπορεί κανείς ούτε να μπει, ούτε να ψωνίσει.

Συγκεκριμένα, το νέο του κατάστημα στο Λονδίνο αποτελεί «βιτρίνα» του διαδικτυακού σάιτ που διατηρεί και αναγκάστηκε να το ανοίξει μετά από μία νομική διαμάχη που είχε με μία εταιρία με ευχετήριες κάρτες, η οποία προσπάθησε σύμφωνα με τον καλλιτέχνη να καπηλεύσει τα πνευματικά του  δικαιώματα.

«Μια εταιρεία αμφισβητεί το εμπορικό σήμα που κατέχω στα έργα μου και προσπαθεί να πάρει την επιμέλεια του ονόματός μου ώστε και να πουλήσει νομίμως fake έργα μου», είχε αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Κι επειδή είναι πλέον γνωστό, πως ο Banksy αρέσκεται στο να πιάνει το κοινό του εξαπίνης, ο ίδιος αποκάλυψε τόσο το νέο του project όσο και φωτογραφίες από το κατάστημα-φάντασμα εν μία νυκτί, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Στο κατάστημα θα μπορούσε κάποιος να θαυμάσει και να αγοράσει -αν μπορούσε- τα χαλιά- έργα τέχνης που δημιούργησαν πρόσφυγες από γιλέκα που βρίσκονται ή βρέθηκαν στην Ελλάδα.

Χαλιά για καλό σκοπό

Ειδικότερα, τα χαλιά γράφουν πάνω τους «Welcome», μία δήλωση που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ένα απλό καλωσόρισμα στον υποψήφιο αγοραστή, ωστόσο λόγω της προέλευσής τους αλλά και της συμβολικής πώλησης, καθώς όλα τα έσοδα θα επιστραφούν στους πρόσφυγες,  σημαίνει κάτι πολύ παραπάνω.

Αν τύχει και περάσεις από τον κεντρικό δρόμο της Κρόιντον, τότε στην βιτρίνα του μαγαζιού του Banksy θα δεις μεταξύ άλλων ένα γιλέκο που σχεδίασε ο ίδιος για το live του Stormzy στο Φεστιβάλ Glastonbury, μια βρεφική κούνια που είναι περικυκλωμένη από κάμερες CCTV, ένα χαλί Tony the Tiger, αλλά φυσικά και πολλούς πίνακες με έργα του από τα γκράφιτι που έχουν αγαπήσει άνθρωποι ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από