Ο Ρομπ Κοέν, σκηνοθέτης του «The Fast And The Furious», της «Μούμιας: Η Αυτοκρατορία του Δράκου» και της «Συμμορίας του Τυφώνα», κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με μαρτυρία ο Ρομπ Κοέν κακοποίησε μια γυναίκα, με το όνομα «Τζέιν» (αυτό το ψευδώνυμο χρησιμοποιείται για τη γυναίκα), όταν εκείνη είχε χάσει τις αισθήσεις της. Το περιστατικό συνέβη το 2015, όταν ο Κοέν προσκάλεσε την γυναίκα σε επαγγελματικό δείπνο στο Μανχάταν για να συζητήσουν την πιθανή συνεργασία τους σε μια νέα τηλεοπτική σειρά.

Μετά το φαγητό, εκείνη ένιωθε περίεργα, ωστόσο συνόδευσε τον Κοέν σε μπαρ για ποτό, επειδή «ήταν πολύ ενθουσιασμένη για αυτή την ευκαιρία στην καριέρα της». Το επόμενο που θυμάται ήταν να ξυπνάει γυμνή, με το πρόσωπο του Κοέν ανάμεσα στα πόδια της. Μετά την συνάντησή τους, η γυναίκα ανέφερε αμέσως την κακοποίηση στους φίλους και γνωστούς και μάλιστα ξεκίνησε ψυχοθεραπεία.

Ο Ρομπ Κοέν από τη μεριά του αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τη «Τζέιν» αλλά και από την κόρη του, η οποία τον κατηγόρησε ότι την βίαζε όταν εκείνη ήταν παιδί.

«Δεν έχω επιτεθεί, βιάσει και κακοποιήσει ποτέ και κανέναν»

«Δεν έχω ποτέ επιτεθεί, βιάσει, υπό την επήρεια ουσιών και ούτε έχω κακοποιήσει κανέναν», δήλωσε ο 70χρονος σκηνοθέτης στο Page Six, απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα της HuffPost,  δηλώνοντας  επίσης ότι η κόρη του «αποφάσισε να ανοίξει πόλεμο εναντίον μου». Ο Ρομπ Κόεν συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν ήμουν μέλος σε καμιά αίθουσα καπνίσματος και σίγουρα δεν ήμουν ποτέ εκεί με την «Jane»».

«Αυτή η απεχθής εκστρατεία που η κόρη μου διεξάγει εναντίον μου, και η καταγγελία της επιβεβαιώνεται μόνο από τη μητέρα της, αναρωτιέμαι γιατί μου συμβαίνει» δήλωσε ο σκηνοθέτης, τον οποίο τον περασμένο Φεβρουάριο η κόρη του Valkyrie Weather τον κατηγόρησε ότι την κακοποιούσε όταν ήταν παιδί και την έπαιρνε μαζί του όταν επισκεπτόταν σκλάβες του σεξ στα γυρίσματα ταινιών στο εξωτερικό.

Ο Ρομπ Κοέν συνέχισε λέγοντας ότι όλες αυτές οι κατηγορίες είναι ψέματα που δεν βασίζονται πουθενά και ότι όλοι οι πρώην συνεργάτες του γνωρίζουν και θα καταλάβουν ότι υφίσταται άδικες κατηγορίες.

«Ελπίζω και προσεύχομαι ότι οι χιλιάδες άνθρωποι που με γνωρίζουν, συνεργάστηκαν μαζί μου είναι δίκαιοι άνθρωποι και θα δουν ότι πρόκειται για μια αναληθή και αβάσιμη ιστορία, που βγήκε από την θυμωμένη κόρη μου και την μητέρα της και πρώην σύζυγό μου», είπε.

Ο δικηγόρος του Κοέν, Μάρτιν Σίνγκερ, απάντησε στις κατηγορίες με μια επιστολή 13 σελίδων που έστειλε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα. «Η ιστορία είναι δυσφήμιση, με προσβλητικούς ισχυρισμούς για τον πελάτη και τις ψεύτικες κατηγορίες εξευτελιστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Ο πελάτης μου τις απορρίπτει», γράφει ο δικηγόρος. Επιπλέον, προειδοποίησε την ιστοσελίδα για δημοσίευση της ιστορίας ώστε να τροφοδοτήσει το κίνημα «MeToo». Ωστόσο, ο Σίνγκερ δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στα αιτήματα των δημοσιογράφων για σχόλια στην υπόθεση.