Την απόλυτη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη έχει ο Αμπέλ Φερέιρα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά o ατζέντης του Πορτογάλου προπονητή, Ούγκο Καζούδα, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

«Στη συνάντηση με τον Σαββίδη, πήρε τα μηνύματα ότι υπάρχει στήριξη στο πρόσωπό του και αυτό ήθελε να ακούσει και να δει εμπιστοσύνη στον ίδιο και το έργο του το οποίο θέλει να προχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ιβηρα τεχνικού και επισήμανε ότι ο 40χρονος προπονητής είναι απόλυτα αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ. «Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι ο Αμπέλ Φερέιρα είναι συγκεντρωμένος και κατασταλαγμένος στο τι θέλει να κάνει και προσπαθεί για να πετύχει το πρότζεκτ του στον ΠΑΟΚ», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ενδιαφέρον που έδειξε η Σπόρτινγκ για τον Φερέιρα: «Έγινε μεγάλο θέμα και στον πορτογαλικό και στον ελληνικό Τύπο. Στην ουσία δεν προέκυψε ρεαλιστική συζήτηση για αποχώρηση του Φερέιρα από τον ΠΑΟΚ.

Για τα ρεπορτάζ περί πρότασης της Σπόρτινγκ: «Η Σπορτινγκ είναι ένας μεγάλος σύλλογος, με ιστορία όπως και ο ΠΑΟΚ. Εχει μία ιδιαίτερη σχεση με τον Φερέιρα που έχει περάσει πολλά χρόνια εκεί ως ποδοσφαιριστής και προπονητής και ο σύλλογος τρέφει μεγάλο σεβασμό γι αυτόν. Γι αυτό και εξέτασε την προοπτική να συνεργαστεί μαζί του».

Για το αν η Σπόρτινγκ δε θα προσέγγιζε τον ΠΑΟΚ αν δεν είχε μηνύματα από τον Φερέιρα ότι ήταν «ανοιχτός» σε ενδεχόμενη συνεργασία: «Η Σπορτινγκ γνωριζει πολυ καλά ποιος είναι ο Αμπέλ Φερέιρα, ενδεχόμενος να ήταν και η πρώτη προτεραιότητά της. Ξέρει ότι ο Φερέιρα είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Πορτογαλία. Ο Αμπελ δεν έστειλε κανένα μήνυμα γιατί είναι προσηλωμένος στο έργο του στον ΠΑΟΚ.

Για τον Αμπέλ η Σπόρτινγκ είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος, θα μπορούσε να τη δει μελλοντικά ως ένα βήμα στην καριέρα του. Η Σπόρτινγκ έκανε πρώτα κρούση στον ΠΑΟΚ ώστε να δει αν μπορεί να συμφωνήσει και μετά να πάει στον Φερέιρα. Ο Αμπέλ είναι απόλυτα αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ, ήταν συνειδητή η απόφασή του να έρθει, έχει τριετές συμβόλαιο και θέλει να υπηρετήσει το πρότζεκτ που ανέλαβε και συμφώνησε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Προσπαθεί για το καλύτερο τόσο για τον ίδιο όσο και για το μέλλον του συλλόγου».

Για το αν ο ίδιος εισέπραξε ότι ο Φερέιρα απολαμβάνει στήριξη του Σαββίδη: «Το πιο σημαντικό για τον Αμπελ ήταν να διαπιστώσει στην πράξη ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ανοιχτός σε προτάσεις για να τον παραχωρήσει. Στη συνάντηση με τον Σαββίδη, πήρε τα μηνύματα ότι υπάρχει στήριξη στο πρόσωπό του και αυτό ήθελε να ακούσει και να δει εμπιστοσύνη στον ίδιο και το έργο του το οποίο θέλει να προχωρήσει».

Για την κριτική που γίνεται από τον Τύπο και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ Φερέιρα και αν είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παρουσία του στον πάγκο του Δικεφάλου: «Η κριτική είναι φυσιολογική σε μεγάλα κλαμπ όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Με τον Αγιαξ ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος, έπαιξε κόντρα σε μία πολύ ισχυρή ευρωπαϊκή ομάδα και αδικήθηκε και από τον διαιτητή στο δεύτερο παιχνίδι.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας δεν μεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τον ΠΑΟΚ όμως απέδειξε με τη νίκη επί της Μπεσίκτας ότι δεν είναι μια αδύναμη ομάδα. Είναι δεδομένο ότι θα υπήρχε κριτική, κάποιοι δε συμφωνούν με τις επιλογές του προπονητή. Για μένα αυτό είναι υπερβολικό γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα μαζί με τον Ολυμπιακό, δεν είναι εκτός στόχων.

Έχει και ατυχίες με τις ελλείψεις βασικών παικτών από τραυματισμούς, άλλοι έφυγαν στις μεταγραφές. Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο θα βελτιώσουν πολύ την εικόνα της ομάδας με την επιστροφή τους. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι ο Αμπέλ Φερέιρα είναι συγκεντρωμένος και κατασταλαγμένος στο τι θέλει να κάνει και προσπαθεί για να πετύχει το πρότζεκτ του στον ΠΑΟΚ».