Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να συνεδριάσει το πειθαρχικό όργανο της Ελληνικής Αστυνομίας για το λιντσάρισμα σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Το Πειθαρχικό καλείται να αποφασίσει για τις ποινές τις οποίες προτείνει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που πραγματοποιήθηκε σε βάρος των οκτώ αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η συνεδρίαση του Πειθαρχικού είναι πιθανό να αναβληθεί καθώς βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα το βούλευμα του αρμοδίου Δικαστικού Συμβουλίου για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Σε δίκη παραπέμπονται έξι άτομα

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο εισαγγελέας για την υπόθεση θανάτου του Ζακ πρότεινε την παραπομπή έξι ατόμων σε δίκη.

Η ανακοίνωση της πρότασης του εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από αίτημα της οικογένειας.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να παραπεμφθούν σε δίκη για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης ο καταστηματάρχης και ο μεσίτης, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί αρχικά για τη συμπεριφορά των αστυνομικών που συμμετείχαν στην σύλληψη του Ζακ, αναβαθμίστηκε πλέον σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Οι εννέα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση, τέθηκαν αυτομάτως στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ, έως ότου ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Σημειώνεται ότι, αρχικά η προκαταρκτική εξέταση είχε ανατεθεί σε αστυνομικό διευθυντή, στη συνέχεια δόθηκε σε έμπειρο ταξίαρχο, ο οποίος όμως αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις και τώρα την ΕΔΕ χειρίζεται άλλος ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από