Tα σύγχρονα φορτηγά,  τα νέας γενιάς βαν και όλα τα καινούργια επαγγελματικά οχήματα φέρουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με πολλές καινοτομίες και εφαρμογές που αποτελούν πλέον, το δεξί χέρι του επαγγελματία οδηγού. Αρκετά νέα συστήματα προλαμβάνουν σοβαρά τροχαία ατυχήματα, ή αποφεύγουν συγκρούσεις που, στο παρελθόν, χωρίς τις τεχνολογικές καινοτομίες, επιφύλασσαν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τα πιο καινοτόμα συστήματα ασφαλείας και τα οφέλη αυτών στην οδική ασφάλεια και τις χερσαίες μεταφορές μπορούν να γνωρίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί αυτό το Σαββατοκύριακο, στην πίστα των Μεγάρων  και στο Safety Weekend (28 & 29 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως και τις 18:00) που διοργανώνει η Mercedes-Benz Ελλάς, με ειδικά σεμινάρια, τεστ -ντράιβ για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Εκεί, εξειδικευμένοι εκπαιδευτές της Daimler από τη Γερμανία σε συνεργασία με τους καταρτισμένους ανθρώπους της Mercedes-Benz Ελλάς θα παρουσιάσουν όλα τα πρωτοπόρα συστήματα ασφαλείας των μοντέλων Actros και Sprinter.

Παράλληλα θα διοργανωθούν μικρά σεμινάρια,  όπου οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές της Mercedes-Benz θα εξηγήσουν με σύντομο και περιεκτικό τρόπο τη λειτουργία και τη χρησιμότητα των συστημάτων αυτών.

Στο χώρο του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγούν όλα τα επαγγελματικά οχήματα, από το Citan έως το Arocs, και από το Vito και το Atego έως και τη νέα X-Class. Eπίσης, στο Safety Weekend θα κάνει την εμφάνιση του, για πρώτη φορά,  το eVito, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό van της Mercedes-Benz.

Οι νέες τεχνολογίες που θα παρουσιαστούν θα είναι η MirrorCam, ένα σύστημα καμερών που αντικαθιστά τους παραδοσιακούς εξωτερικούς , με τον επαγγελματία να επιβλέπει μέσω δύο οθονών 15 ιντσών.

Επίσης, θα γνωρίζουν και θα ενημερωθούν για το Sideguard Assist, το Σύστημα υποβοήθησης αλλαγής κατεύθυνσης – το σύστημα που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ατυχήματος, το Active Drive Assist μια…εισαγωγή στο μέλλον την αυτοματοποιημένης οδήγησης κ.α.