Ένα σχόλιο που ήδη προκαλεί θύελλα αντιδράσεων έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το νερό «δυστυχώς, είναι απαράδεκτα φθηνό και η σπατάλη του εξωφρενική» και συμπλήρωσε πως «πρέπει να εξηγήσουμε γιατί πρέπει να έχει τη σωστή τιμή».

Συγκεκριμένα όσα είπε ο κ. Παπαδημητρίου:

«Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Πολύ καλό παράδειγμα για τον Ασωπό. Η προσπάθεια που γίνεται είναι σχεδόν πρότυπη» είπε συγκεκριμένα.

Όταν, δε, κλήθηκε από την πρόεδρο να εξηγήσει τι εννοεί με την τιμολόγηση του νερού απάντησε πως «πρέπει να εξηγήσουμε γιατί το νερό πρέπει να έχει τη σωστή τιμή».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό

Ως προάγγελο αυξήσεων στην τιμή του νερού «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ την δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι είναι «απαράδεκτα φθηνό».

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου εγκαλεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη αγαθό και προειδοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα υπερασπιστεί «με κάθε τρόπο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το «απαράδεκτα φθηνό νερό», προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις. Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό.

Παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας».