Πρώτη αγωνιστική. Εντός έδρας ήττα από τη Λυών (0-3). Δεύτερη αγωνιστική, εκτός έδρας ήττα από τη Μετς (3-0). Τρίτη και τέταρτη αγωνιστική ισοπαλίες κόντρα σε Νιμ και Στρασμπούργκ (2-2). Πέμπτη αγωνιστική, εντός έδρας ήττα από τη Μαρσέιγ (3-4). Απολογισμός μετά το πέρας των πέντε πρώτων στροφών του γαλλικού πρωταθλήματος; Δύο βαθμοί και προτελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Μονακό παραπαίει και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ βρίσκεται στο στόχαστρο ως ο απόλυτος υπεύθυνος για την υπάρχουσα κατάσταση. Και φυσικά… στο ίδιο έργο θεατής. Κοιτάζει το οικοδόμημα του, όπως το οραματίστηκε, να καταρρέει, δεν βρίσκει τον τρόπο να βάλει ξανά το τρένο, στις ράγες και κοιτάζει τους πιθανούς αντικαταστάτες του να παρελαύνουν από το ρεπορτάζ της ομάδας. Όπως ακριβώς συνέβη και πέρυσι.

Τα τελευταία γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αρνήθηκε την πρόταση των Μονεγάσκων διότι περιμένει την πρωταθλήτρια Παρί Ζεν Ζερμέν (σε περίπτωση που απολυθεί ο Τόμας Τούχελ). Έτσι προκύπτει τουλάχιστον από τον ραδιοφωνικό σταθμό, RMC.

Ο έμπειρος τεχνικός έριξε το πρώτο… άκυρο, όταν έφυγε από τον πάγκο των Μπιανκονέρι. Ακολούθησε και δεύτερο εσχάτως. Και κάπως έτσι ο άλλοτε κόουτς του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, περιμένει τον καταλληλότερο αντικαταστάτη του. Έχει βρεθεί βέβαια στην ίδια θέση.

Τη σεζόν 2018-2019, στις πρώτες πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα Γαλλίας, ο ιστορικός σύλλογος είχε μια νίκη κόντρα στη Ναντ, μια λευκή ισοπαλία με αντίπαλο τη Λιλ, δύο ήττες από Μπορντό και Μαρσέιγ και μια ισοπαλία με αντίπαλο την Τουλούζ. Η συνέχεια δε, ήταν ακόμα χειρότερη. Φέτος με απολογισμό 2 βαθμούς, άπαντες αιτούνται την απόλυσή του.

Πέρυσι ήταν Οκτώβριος, όταν η Μονακό έγραψε στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media: «Ευχαριστούμε mister» και έριξε τίτλους τέλους σε μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2014. Η ομάδα είχε τότε, στις πρώτες εννέα αγωνιστικές της Ligue 1 μόλις έξι βαθμούς και βρισκόταν στις θέσεις του υποβιβασμού, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε ηττηθεί και στα 2 παιχνίδια της φάσης των ομίλων.

«Χαιρετίζω με βαθύτατο σεβασμό τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και τη δουλειά που έκανε στη Μονακό. Η παρουσία του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας υπήρξε σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αφήνει πίσω του κάτι απόλυτα ισορροπημένο. Το πέρασμά του θα μείνει σε όμορφες σελίδες ιστορίας για το κλαμπ. Θα είναι πάντοτε ένα κομμάτι της οικογένειας της Μονακό» ανέφερε από πλευράς του ο αντιπρόεδρος των Μονεγάσκων, Βαντίμ Βασίλιεφ.

Μόνο που ύστερα από 3,5 μήνες. Ο Πορτογάλος καθόταν και πάλι στον πάγκο της ομάδας… Συγκεκριμένα 136 ημέρες μετά την απόλυσή του και μετά το φιάσκο της επιχείρησης: Τιερί Ανρί, οι Μονεγάσκοι επαναπροσέλαβαν τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ναι, αυτόν που ψάχνουν πάλι να απολύσουν…