Σε επενδύσεις ύψους 5 δις ευρώ προχωράει η FCA, με στόχο να εισέλθει δυναμικά την επόμενη δεκαετία στην  παραγωγή των πρώτων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της.

Για αυτό το λόγο και η FCA θα ξεκινήσει την κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής στις αρχές του επόμενου έτους, με έδρα την Ιταλία. Μεταξύ των νέων μοντέλων θα είναι η υβριδική εκδοχή του νέου Panda, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα δούμε και τη νέα Alfa Romeo Tonale.

To 2020 περιμένουμε να δούμε τις υβριδικές εκδόσεις του Jeep Compass, Jeep Renegade και Maserati Levante.

To μικρό μοντελάκι της, το 500αράκι που πρόσφατα έκλεισε τα 60 – παράγεται από το 1959 σε πολλαπλές εκδόσεις τόσο σε κινητήρες όσο και και αμαξώματα και έχει κλέψει τις καρδιές εκατομμυρίων πελατών – αναμένεται να γίνει και αυτό ηλεκτρικό, μετά το 2020. Ηπαραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο Mirafiori -που γιορτάζει τα 80 χρόνια ζωής – μέσω μιας νέας γραμμής παραγωγής στην οποία θα κατασκευάζεται το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 BEV.

Η συνολική επένδυση είναι της τάξης των 700 εκ. ευρώ, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Το 500 έχει πουλήσει έξι εκατομμύρια αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια αφορούν τη νέα γενιά και κυκλοφορεί σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο.