Η Εθνική Ελλάδας νίκησε την Τσεχία στο ματς-τελικό για την πρόκριση στην οκτάδα με 84-77, όμως δεν πήρε τη διαφορά των 12 πόντων που χρειαζόταν με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε καλό πρόσωπο και πάλεψε σε κάθε φάση, ενώ αν είχε στα τελευταία λεπτά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Ο Greek Freak αποβλήθηκε με πέντε φάουλ από τους διαιτητές του ματς, οι οποίοι μάλιστα «σφύριξαν» τρία ανύπαρκτα εξ αυτών, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την οργή του ελληνικού πάγκου, αλλά και του κόσμου που αντιλήφθηκε αμέσως ότι ήταν λανθασμένες οι αποφάσεις.

Οι ρέφερι της αναμέτρησης έχασαν πολλές φάσεις ενώ σε καθοριστικά σημεία και ενώ το μομέντουμ ήταν… ελληνικό χρέωσαν με λανθασμένες υποδείξεις με φάουλ τον Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν το Νο1 όνομα του Παγκοσμίου και πάνω του στηρίχτηκε όλο το διαφημιστικό πρότζεκτ όμως η FIBA δεν χειρίστηκε τον Γιάννη όπως το αρμόζει.

Οι εφευρέσεις στο ματς με την Τσεχία ήταν οι χαρακτηριστικότερες όπως θα δείτε και παρακάτω ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και σε προηγούμενα ματς αδικήθηκε…

Συνολικά ο Γιάννης στα τρία τελευταία του φάουλ αδικήθηκε προκαλώντας την οργή του κόσμου, ενώ και τα social media πήραν φωτιά ειδικά με το 5ο και την αποβολή του. Το τελευταίο φάουλ έχει γίνει viral και αντικείμενο σχολίων αφού ξεκάθαρα ο Μπάλβιν δεν έχει προλάβει να στηθεί και ο Γιάννης έπρεπε να κερδίσει αμυντικό φάουλ και δύο βολές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η φάση αυτή φαίνεται ακόμα και στο live του ματς και δεν χρειάζεται ριπλέι, το οποίο ωστόσο είναι κατατοπιστικότατο. Δείτε τα τρία ανύπαρκτα φάουλ που σφυρίχτηκαν στον Γιάννη και πιθανόν να στοίχισαν και την πρόκριση της Εθνικής μας.