Ακριβώς 39 λέξεις. Τόσες ξέρουν; Τόσες τους περίσσευαν; Ποιος ξέρει. Ακριβώς, όμως, 39 λέξεις. Τόσες χρησιμοποίησε η ΕΠΣ Μακεδονίας, για να… καταδικάσει… τη βία. Γενικώς και αορίστως. Εδωσε τουλάχιστον ένα στίγμα ότι είναι εναντίον της βίας στο ποδόσφαιρο και ειδικά όταν αυτή έχει θύματα μικρά παιδιά. Μάλιστα, έκανε τους θύτες να τρέμουν από τον φόβο τους, κάνοντας λόγο για μηδενική ανοχή.

Αυτό που περιγράφουμε παραπάνω είναι η ανακοίνωση-ντροπή της ΕΠΣ Μακεδονίας για την επίθεση αληταράδων σε 15χρονους παίκτες της Σχολής Ολυμπιακού. Η ΕΠΣ Μακεδονίας του Βαγγέλη Γραμμένου, με πρόεδρο τον Σάββα Δημητριάδη είναι υπόλογη σε αυτά τα παιδιά που το βράδυ της Κυριακής έζησαν έναν εφιάλτη, αντιμετωπίζοντας κακοποιούς με κουκούλες, κράνη, ρόπαλα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Πριν συνεχίσουμε διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΣ Μακεδονίας για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφής βίας στους αθλητικούς χώρους και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, περισσότερο δε, όταν αυτή έχει θύματα μικρά παιδιά.

Η πάγια θέση τής ΕΠΣΜ είναι η μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους ανήθικες επιθέσεις».

Ούτε το σθένος να αναφέρουν τα πραγματικά γεγονότα δεν έχει η διοίκηση της ΕΠΣ Μακεδονίας. Ούτε τολμάει να αναφέρει ότι η επίθεση έγινε σε 15ΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΙΑ της σχολής του Ολυμπιακού. Δεν τολμάει να αναφέρει ότι οι χουλιγκάνοι, αφού εξανάγκασαν τους πιτσιρικάδες να βγάλουν τις φανέλες της ομάδος τους, απειλούσαν στεγνά και στυγνά τους ανθρώπους της σχολής των Πειραιωτών στη Θεσσαλονίκη να μην τολμήσουν να κατέβουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας!

Διότι αυτό είναι το ζητούμενο, βλέπετε. Το ξύλο στον υπεύθυνο της σχολής και σε δύο ανηλίκους από τα εγκληματικά στοιχεία, που έχουν και ταυτότητα και προέλευση, είναι να μην κατέβει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας η σχολή του Ολυμπιακού.

Σε αυτές τις απειλές και στο ξύλο, η ΕΠΣ Μακεδονίας απάντησε με… 39 λέξεις.

Βέβαια, οι 39 λέξεις είναι περισσότερες από την… καμία. Διότι έως και τώρα, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ΕΠΟ της Εξυγίανσης και του Γραμμένου (πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας), δεν έχει πει λέξη για ένα πρωτοφανές στα χρονικά περιστατικό στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία. Η ΕΠΟ κρίνει ότι σχεδόν 24 ώρες μετά το ξύλο σε ανηλίκους, δεν χρειάζεται να πει κάτι. Η ίδια ΕΠΟ, που έχει βγάλει ήδη δύο ανακοινώσεις για το VAR.

Η ντροπή είναι λέξη μικρή μπροστά σε ό,τι βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ανικανότητα των ανθρώπων που ηγούνται αυτού. Ανθρωποι αναίσθητοι, υποτακτικοί, ανίκανοι, ακόμη και μπροστά σε επιθέσεις σε ανηλίκους.