Στην νέα αντικαπνιστική εκστρατεία του Υπουργείου Υγείας θα συμμετάσχει ο παγκοσμίου φήμης μπασκετμπολίστας, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Τον τόνο έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με το μήνυμα «μαγκιά δεν είναι να καπνίζεις αλλά να μην καπνίζεις», στην ομιλία του στην εκδήλωσε SmokeFree Greece, μία νέα αρχή την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος της 84ης ΔΕΘ.

Ο υπουργός Υγείας, σε δήλωσή του πρόσθεσε ότι ανάμεσα στους πρεσβευτές της αντικαπνιστικής καμπάνιας, εκτός από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα είναι και μία πρώην καπνίστρια, η οποία προσβλήθηκε από τον καρκίνο του μαστού και την οποία συνάντησε στην επίσκεψή του στο Θεαγένειο νοσοκομείο.

Διαδραστική καμπάνια μέσω social media

Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας θα χρησιμοποιήσει την δύναμη των social media για την αντικαπνιστική καμπάνια, η οποία θα είναι διαδραστικής φύσεως, ακριβώς επειδή παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στην νεολαία.

Με την φράση «μία εικόνα με χίλια πρόσωπα» περιέγραψε την εν λόγω καμπάνια καθώς σε αυτήν θα κληθούν να συμμετάσχουν ως πρεσβευτές άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο, αθλητές έως και ασθενείς ή ακόμα και ταλαιπωρημένοι πολίτες.

«Η αποφυγή του καπνίσματος κομμάτι της συλλογικής συνείδησης»

Σε δηλώσεις του, ο Βασίλης Κικίλιας πρόσθεσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη του καπνίσματος αλλά και την ενημέρωση αναφορικά με τις βλαβερές συνέπειες που το συνοδεύουν. Δεν δίστασε να τονίσει ότι «η αποφυγή του καπνίσματος πρέπει να γίνει κομμάτι της συλλογικής συνείδησης, από την παιδική ακόμα ηλικία».

Για πιθανή συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, ώστε να δοθούν επιδοτήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για αγορά θερμαστρών, ώστε οι καπνίζοντες να μπορούν να βγουν έξω και να καπνίσουν, αντί να παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από