Στην ιδιαίτερη μεταχείριση που χρειάζεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στάθηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Νέα Ζηλανδία (νίκη 103-97). Παράλληλα, όμως, ο προπονητής της Εθνικής μπάσκετ ανέφερε ότι κόντρα στις ΗΠΑ ο Greek Freak θα παίξει παραπάνω ξέροντας πως να τους αντιμετωπίσει και επισήμανε την ανάγκη για δύο νίκες στα ματς του νέου ομίλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σκουρτόπουλος:

«Ήταν ένα σκληρό ματς, γιατί είχαμε χάσει με τη Βραζιλία. Έπρεπε να κερδίσουμε. Η Νέα Ζηλανδία είναι επικίνδυνη αντίπαλος. Αντιδράσαμε καλά στην άμυνα. Δούλεψαν οι αλλαγές. Επιθετικά ήμασταν καλοί. Όλοι δούλεψαν σωστά. Είναι μια επιτυχία ότι πάμε στους «16». Εκεί θα αντιμετωπίσουμε ένα νέο τουρνουά, με τις ΗΠΑ και την Τσεχία. Θέλουμε να κερδίσουμε και στα δύο ματς, για να είμαστε σίγουροι πως θα προκριθούμε στον επόμενο γύρο».

Για τις ΗΠΑ και την Τσεχία: «Η Τσεχία είναι μια σοβαρή ομάδα. Στο πρώτο ματς με τις ΗΠΑ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Είναι επικίνδυνη. Και η Τουρκία ήταν καλή ομάδα. Είναι έκπληξη η πρόκριση της Τσεχίας, γιατί η Τουρκία είναι πιο έμπειρη. Οι ΗΠΑ παρά τις απουσίες έχουν εξαιρετικό ρόστερ και τεχνικό επιτελείο. Πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι περίπλοκη η κατάσταση με τον Γιάννη. Είναι ο σούπερ σταρ μας. Όμως, πρέπει να τον προστατεύουμε για θέματα υγείας. Απέναντι στο small ball της Νέας Ζηλανδίας μπορέσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε παραπάνω. Στο επόμενο παιχνίδι θα ξέρει καλύτερα πώς να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Είναι ευκαιρία να αυξήσουμε τον χρόνο του».