Η ιαπωνική φίρμα βρίσκεται ήδη σε ένα μεταβατικό στάδιο, επιθυμώντας, από το 2020 να εισέλθει δυναμικά στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, εκεί, όπου πλέον, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δηλώνουν παρόν με δεκάδες νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, από όλες τις κατηγορίες ( μικρά, SUV, κ.α.)  Ήδη,  το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο, από την Lexus που θα παρουσιαστεί επισήμως στην έκθεση αυτοκινήτου στο Τόκιο, το προσεχές φθινόπωρο, θα πατάει στη νέα πλατφόρμα της φίρμας, που θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα ηλεκτρικά μοντέλα, τόσο της Lexus, όσο και της Toyota. Η τελευταία, που ήδη αποτάσσει από τα περισσότερα μοντέλα της του κινητήρες πετρελαίου, έχει ανακοινώσει ότι θέλει έως το 2025 να έχει στη γκάμα της έως δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Συγκεκριμένα, η Lexus θα δώσει το ηλεκτρικό της αποτύπωμα την φετινή έκθεση του Τόκιο, η Lexus. Εκεί, η πολυτελής φίρμα της Toyota – και που έως και σήμερα έχει εντυπωσιάσει με την υβριδικές της προτάσεις – αναμένεται να παρουσιάσει μια ηλεκτρική πρόταση, που προς το παρόν θα είναι σε κόνσεπτ εκδοχή. Θα είναι ένα εντυπωσιακό μοντέλο σε χάτσμπακ  εκδοχή, χωρίς, ακόμη να υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τα τεχνικά του μέρη, τον ηλεκτροκινητήρα κ.α.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της φίρμας το νέο μοντέλο αποτελεί μια εξέλιξη του LF-SA, που είχε παρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια. Το νέο μοντέλο δείχνει να έχει ακόμη πιο πρωτοποριακή σχεδίαση – σε σχέση με το LF-SA –  και θα περάσει στη γραμμή παραγωγής τα επόμενα χρόνια.  Το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα βρίθει σε ηλεκτρικά καλούδια, θα έχει αρκετά συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης, με το εσωτερικό του να κατακλύζεται από τις γνώριμες ψηφιακές οθόνες.