Ένα από τα θύματα του καταδικασμένου για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν επανέλαβε τις κατηγορίες της κατά του πρίγκιπα Άντριου. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι υποχρεώθηκε να κάνει σεξ μαζί του, τονίζοντας ότι ο μεσαίος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ «ξέρει πολύ καλά τι έχει κάνει». Τον κάλεσε, μάλιστα, να βγει και να μιλήσει για την υπόθεση.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρι - παλαιότερα γνωστή ως Βιρτζίνια Ρόμπερτς - είχε υποστηρίξει σε κατάθεσή της το 2011 ότι ο πρίγκιπας Άντριου «γνωρίζει την αλήθεια» για την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών από τον Τζέφρι Έπσταϊν και είχε ζητήσει τότε να τον υποχρεώσουν να καταθέσει ενόρκως. Το 2015 σε μήνυσή της είχε ισχυριστεί ότι υποχρεώθηκε όταν ήταν 17 ετών να κάνει σεξ με τον Άντριου στο Λονδίνο καθώς και με άλλους άλλους φίλους του Αμερικανού χρηματιστή.

Το μήνυμα της Τζιούφρι προς τον Δούκα της Υόρκης έρχεται μετά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ ότι ο πρίγκιπας Άντριου είναι «σοκαρισμένος» από τις καταγγελίες κατά του Έπσταϊν και ότι ουδέποτε διέπραξε κάτι κακό.

Χθες, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης που χειρίζεται την υπόθεση προσκάλεσε τη Τζιούφρι και δεκάδες άλλες γυναίκες να καταθέσουν για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που υπέστησαν από τον Τζέφρι Έπσταϊν. Μετά την ακροαματική διαδικασία, η Τζιούφρι είπε ότι είναι σημαντικό οι Αρχές να συνεχίσουν την έρευνα για το δίκτυο παιδεραστίας του Έπσταϊν. «Το θέμα δεν είναι πώς πέθανε ο Τζέφρι, αλλά πώς έζησε και πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι όσοι ενεπλάκησαν σ’ αυτό αρχίζοντας από την Γκισλέιν Μάξγουελ (που ο διεθνής Τύπος αποκαλεί προαγωγό του Έπσταϊν). Με στρατολόγησαν σε πολύ νεαρή ηλικία από το Μαρ-α-Λάγκο (το θέρετρο του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα) και παγιδεύτηκα σ’ έναν κόσμο που δεν κατανοούσα. Πολεμώ τον κόσμο αυτό μέχρι σήμερα κι ουδέποτε θα πάψω, ουδέποτε θα σιωπήσω μέχρις ότου αυτοί οι άνθρωποι καθίσουν στο εδώλιο», είπε.

Αποχωρώντας από συνέντευξη Τύπου μετά την ακροαματική διαδικασία, η Τζιούφρι ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον πρίγκιπα Άντριου. Κι αφού δίστασε προς στιγμήν, είπε: «Ξέρει πολύ καλά τι έχει κάνει και μπορεί να το επιβεβαιώσει. Ξέρει τι έχει κάνει ακριβώς κι ελπίζω να βγει και να μιλήσει ξεκάθαρα γι’ αυτό».