Για το που θα κυμανθεί η θερμοκρασία στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά και για τις δράσεις της Ελλάδας προκειμένου να προστατευτεί από τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής, μίλησε στην εκπομπή One Line, ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης.

«Πολύ ζεστή μέρα σήμερα αρχή της εβδομάδας. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή στις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών συνολικά σε ολόκληρη την χώρα. Έτσι θα κυμανθεί ο καιρός όλη την εβδομάδα. Στην Αθήνα ενδέχεται τις επόμενες μέρες να βελτιωθεί λίγο η θερμοκρασία. Επιπλέον, όλη την εβδομάδα θα έχουμε μελτέμια».

Για τον καιρό τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ότι «δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές μεταβολές. Με την όποια επιφύλαξη, φαίνεται πως και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, όταν τα παιδιά θα ξεκινήσουν τα σχολεία, η θερμοκρασία θα είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα».

Ακόμα μίλησε και για τις πρωτοβουλίες θωράκισης της χώρας από τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής. «Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε μια διαδικασία, και νομοθετική, προετοιμασίας της χώρας για την Κλιματική Αλλαγή. Είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια για να θωρακιστεί η χώρα, πάνω σε αυτό. Δε ξέρω πόσο έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες» είπε σχετικά.

«Τα φαινόμενα μικρής κλίμακας δεν προβλέπονται. Δεν γίνεται να προσδιοριστούν με μεγάλη ακρίβεια και ούτε χρονικά» κατέληξε αναφερόμενος στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: onetv.gr