Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, πίσω από τη Χαλυβουργική. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ενεργά πύρινα μέτωπα, που σήμαναν συναγερμό στην Πυροσβεστική, με σημαντικότερο αυτό στο Λακκί της Λέρου, όπου για προληπτικού λόγους σκάφη του Λιμενικού απομάκυρναν λουόμενους από παραλίες κι εκένωσαν πτέρυγες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική πυρκαγιές σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης σε Ηλεία και Αρκαδία, με καμία από αυτές να απειλούν κατοικίες.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στην περιοχή ενισχύονται οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Επίσης, στην περιοχή συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Την ίδια στιγμή φωτιά υπάρχει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Εκεί, άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 Ε/Π.