Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε νωρίς τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με την Τότεναμ με 2-2.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ωστόσο στάθηκε σε δύο φάσεις που η χρήση του VAR ήταν άνιση κατά τον ίδιο. Η πρώτη ήταν το πέναλτι που ζητάει η Σίτι σε μαρκάρισμα του Λαμέλκα στον Ρόδρι, με τον Γκουαρδιόλα να είναι καυστικός.

«Νομίζω ότι έπρεπε να είχαμε πάρει ένα πέναλτι όταν ο Λαμέλα γκρεμίζει τον Ρόδρι μέσα στην περιοχή. Στο VAR πρέπει να είχαν πάει για καφέ εκείνη τη στιγμή».

Στη συνέχεια τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει συνέπεια στη χρήση του VAR και αναφέρθηκε στη φάση του Γκαμπριέλ Ζεσούς και το ακυρωθέν γκολ της Σίτι με παραδείγματα.

«Την περασμένη σεζόν ήταν οφσάιντ, αυτή τη φορά ήταν χέρι. Η απόφαση πάρθηκε από τα κεντρικά στο Λονδίνο, συνεπώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Θα πρέπει όμως να υπάρχει λίγο μεγαλύτερη συνέπεια. Αν ήταν χέρι του Λαπόρτ γιατί να μην ήταν χέρι του Γιορέντε πέρυσι. Δεν δόθηκε χέρι μεσοβδόμαδα όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κρίστενσεν στο παιχνίδι της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ».

Στο τέλος αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον Αγουέρο, ο οποίος αντέδρασε στην προσφιλή τακτική του Πεπ να μιλάει στους ποδοσφαιριστές όταν εκείνοι βγαίνουν από τον αγωνιστικό χώρο, τονίζοντας πως το περιστατικό θεωρείται λήξαν.

«Ήταν μια παρεξήγηση. Ο Σέρχιο νόμιζε πως του έριχνα ευθύνες για το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε. Εγώ φώναζα γιατί ήθελα περισσότερη κίνηση προς την μπάλα και εκείνος θεώρησε πως τα έλεγα στον ίδιο.

Όμως σπάνια εκνευρίζομαι με τους παίκτες μου. Υπήρξα κι εγώ παίκτης και ξέρω πώς είναι. Τα έντονα συναισθήματα είναι μέρος του παιχνιδιού. Μιλήσαμε μετά, είναι ένας παίκτης που αγαπώ πολύ».