Οι δικηγόροι του Χάρβεϊ Γουάινστιν ισχυρίζονται ότι η παραγωγός του Netflix Αλεξάντρα Κανόσα, η οποία κατηγορεί τον διάσημο παραγωγό του Χόλιγουντ για βιασμό, προσπαθεί να φανεί ως θύμα, παρουσιάζοντας έγγραφα που δεν αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της.

«Η ενάγουσα παρουσιάζει έγγραφα που δεν περιέχουν ιδιωτικές, εμπιστευτικές ή άλλως ευαίσθητες πληροφορίες», λένε οι δικηγόροι του παραγωγού απαντώντας στα όσα ισχυρίζονται οι δικηγόροι της Αλεξάντρα Κανόσα, η οποία υποστήριξε σε δίκη ότι βιάστηκε επανειλημμένα από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Αντίθετα δεν είναι τίποτα περισσότερο από χαιρετισμούς και εκφράσεις στοργής, καθώς η ενάγουσα και ο κατηγορούμενος είχαν για πολύ καιρό γνωστή συναινετική σχέση».

Οι δικηγόροι κατηγορούν την Κανόσα ότι προσπαθεί να αποκρύψει την «αλήθεια για την μακροχρόνια σχέση της με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν».

Η Κανόσα κινήθηκε δικαστικά εναντίον του γνωστού παραγωγού, που κατηγορείται για πολλά σεξουαλικά αδικήματα, τον Μάιο του 2018, υποστηρίζοντας ότι για μία πενταετία την κακοποιούσε και την απειλούσε.

Ο δικηγόρος της, Τόμας Γκιούφρα, δήλωσε στην «The Post» ότι οι δυο τους είχαν μία «επαγγελματική σχέση» και όχι μία «μακροχρόνια συναινετική σχέση», όπως ισχυρίζεται ο παραγωγός.

«Αυτό είναι εντελώς ψευδές και εντελώς ανόητο και αποτελεί μέρος της υπεράσπισης του Χάρβεϊ Γουάνστιν και του δικηγόρου του για να δυσφημήσουν τις γυναίκες που κακοποιούσε εδώ και πολλά χρόνια, με γνώση της εταιρείας του και της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ» δήλωσε ο δικηγόρος.

Το BBC για την άνοδο και την πτώση του  Χάρβεϊ Γουάνστιν

Το BBC έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του πιο ισχυρού παραγωγού του Χόλιγουντ των τελευταίων δεκαετιών. Ένα ντοκιμαντέρ που εξετάζει πώς ο Χάρβεϊ Γουάινστιν απόκτησε και χειρίστηκε την απίστευτη εξουσία και το χρήμα που είχε στα χέρια του.

Πρώην υπάλληλοι, πρώην φίλοι από τα χρόνια στο κολέγιο και δημοσιογράφοι, αναλύουν και ξεδιπλώνουν το όραμα του Αμερικανού και το ταλέντο του να γυρίζει ταινίες-επιτυχίες, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν τις αδίστακτες τακτικές να κρατηθεί στην εξουσία ενώ το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων τον πολιορκούσε.