Δύσκολες μάχες με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς και μεγάλες αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατάνα. Πλέον, κι ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν στο χωριό Σταυρός, απειλείται και ένα τέταρτο χωριό, η Άτταλη.

Συγκεκριμένα οι αναζωπυρώσεις πίσω από την Πλατάνα είναι έντονες από τις 15.00 και μετά και πλέον η φωτιά απειλεί δασική έκταση και το χωριό Άτταλη. Πληροφορίες του One Channel αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών.

«Το συγκεκριμένο μέτωπο είναι μεγάλο και επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μεσσαπίων Παναγιώτης Ματράκας.

Παράλληλα, αναζωπυρώσεις σημειώνονται και στη Μακρυμάλλη, όπου επίσης η Πυροσβεστική δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να κατασβέσει τις φωτιές.

Ωστόσο, φλόγες ξεπηδούν ξαφνικά ακόμη κι ανάμεσα στα σπίτια. Εναέρια μέσα επιχειρούν συνεχώς, στην προσπάθεια να συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις για να σωθούν οι περιουσίες.

Από τις εικόνες που μεταδίδει το One Channel φαίνεται το έργο των εναέριων μέσων, τα οποία επιχειρούν συνεχώς ρίψεις, οι οποίες επικεντρώνονται στο χωριό Σταυρός και στα παλαιά λατομεία της Λάρκο, καθώς μέλημα όλων είναι να καταφέρουν να ανασχέσουν τα πύρινα μέτωπα πριν τη δύση του ηλίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε στο One Channel ότι οι προετοιμασία για την εκκένωση γίνεται για προληπτικούς λόγους και εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εξέλιξη του φαινομένου.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πλησιάζει το σούρουπο και πλέον τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ρίψεις, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών και της ευρύτερης περιοχής να περάσουν ακόμη ένα βράδυ αγωνίας.