Σε αναζήτηση νέου χώρου που θα στεγάσει την ιδιόχειρη κατασκευή εις μνήμην των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού βρίσκεται η Πρωτοβουλία Μνήμης, σύμφωνα με δημοσίευμα του sigmalive.com

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μνήμης, Ανδρέας Πεττεμερίδης, σε δηλώσεις του στο Sigmalive ανέφερε τα εξής: «Eίναι τραγικό… Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις από διάφορους φορείς και δήμους για να στεγαστεί αυτή η κατασκευή. Εμείς όμως θεωρούμε ότι είναι τεράστιος ο συμβολισμός να βρίσκεται στο χώρο της θυσίας των ηρώων μας και η προσπάθειά μας εστιάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω μνημείο αποφασίστηκε να μετακινηθεί από το χώρο κατόπιν οδηγιών της Νομικής Υπηρεσίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από τις διαμαρτυρίες του ιδιοκτήτη συγκεκριμένου τεμαχίου γης, ο οποίος κατήγγειλε ότι ανεγέρθηκε χωρίς την έγκρισή του.

Ο κ. Πεττεμερίδης υποστήριξε ότι ο ιδιοκτήτης του τεμαχίου ισχυρίστηκε πως ο λόγος της αντίδρασής του ήταν επειδή ήθελε να πουλήσει το χωράφι και το μνημείο εμπόδιζε αυτήν την προοπτική.

Η απάντηση που δόθηκε εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Μνήμης προς τον ιδιοκτήτη ήταν πως πρόκειται για μια ιδιόχειρη μικρή μετακινούμενη κατασκευή, κι όταν θα πουλήσει το χωράφι τότε θα το μετακινούσαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πεττεμερίδη, ο ιδιοκτήτης επέμεινε στη θέση του ξεκαθαρίζοντας ότι επιθυμεί την απομάκρυνσή του, ενώ προχώρησε σε καταγγελία για το περιστατικό στην Αστυνομία, με τη Νομική Υπηρεσία να λαμβάνει οριστική απόφαση μετακίνησης του μνημείου.

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο, δήλωσε τα ακόλουθα: «Απόψε, δυστυχώς, αποχαιρετούμε και το μνημείο, καθώς η πολιτεία αποφάσισε, μέσω του Γενικού Εισαγγελέα, να το μετακινήσει».

Και συνέχισε λέγοντας: «Πόσο προκλητικό μπορεί να είναι ένα μνημείο για τον Τάσο και τον Σολωμό, όταν πιο κάτω υπάρχει ένα τουριστικό check point;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα της μετακίνησης του μνημείου προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από πλευράς τόσο των παρευρεθέντων στην εκδήλωση μνήμης όσο και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.