Για το ρόλο των φαρμακοποιών, με αφορμή το διϋπουργικό νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι ασθενείς θα προμηθεύονται κατ’ οίκον τα φάρμακά τους, μίλησε στην εκπομπή One Line ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος των ευρωπαίων φαρμακοποιών, Θανάσης Παπαθανάσης.

«Έρχεται το τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Πλέον, οι ασθενείς θα μπορούν να πάρουν το φάρμακο αξιοπρεπώς στο σπίτι τους. Και μιλάμε για βαριά πάσχοντες ασθενείς, όπως καρκινοπαθείς ή με σκλήρυνση κατά πλάκας» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Η κυβέρνηση μας ζήτησε μια πιλοτική εφαρμογή του μέτρου. Ο ασθενής δεν θα επιβαρύνεται. Θα συνεχίσει να παίρνει δωρεάν το φάρμακό του χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα από το φαρμακείο της γειτονιάς του. Από τον φαρμακοποιό του» τόνισε και πρόσθεσε πως «θέλουμε να συνδράμουμε την κυβέρνηση, να ανακουφίσουμε την κοινωνία. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν». Αναφορικά με τα ωράρια των φαρμακείων, υποστήριξε πως «τα ωράρια είχαν ξεπεράσει κάθε όριο. Δουλεύαμε περισσότερο και από τα σούπερ μάρκετ».

Πρόσθεσε δε ότι «είχαμε προτείνει να δουλεύουν τα φαρμακεία 8 το πρωί με 9 το βράδυ. Μετά να δουλεύουν τα διανυκτερεύοντα ή διημερεύοντα». Τέλος, εξήρε το ρόλο των συναδέλφων του. «Φαρμακεία υπάρχουν παντού. Και μάλιστα σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχει γιατρός, ο φαρμακοποιός παίζει διττό ρόλο» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr