temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
Δικαιοσύνη

Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την απόφαση του Εφετείου, τη Δευτέρα

Ελεύθερος είναι από το απόγευμα της Τρίτης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δόμοκου όπου εκρατείτο.

Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την απόφαση του Εφετείου, τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία, «έσπασαν» τα ισόβια με τα οποία είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών.

Συνυπολογίζοντας την ποινή που έχει εκτίσει ήδη και τα μεροκάματα που έκανε στις Φυλακές, ο Κορκονέας απέκτησε μετά την απόφαση του Εφετείου δικαίωμα αποφυλάκισης, το οποίο «απολαμβάνει» από νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Νωρίτερα το One Channel με αποκλειστικό ρεπορτάζ του είχε αποκαλύψει ότι η αποφυλάκιση ήταν βέβαιη μετά το «σπάσιμο» των ισοβίων και την επιβολή ποινής 13 ετών στον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εν μέσω σάλου για την ποινή «χάδι» απόρροια του νέου Ποινικού Κώδικα, το One Channel επικοινώνησε με τον συνήγορο του Κορκονέα, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το θέμα αποφυλάκισης του πελάτη του είναι διαδικαστικό και αναμενόταν να συμβεί άμεσα χωρίς να χρειαστεί καν αίτηση αποφυλάκισης. Αρκούσε απλά το απόσπασμα της απόφασης να πάει στις φυλακές όπου κρατείτο.

Η απόφαση των δικαστών να αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον ειδικό φρουρό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια, ποινή με την οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  Αυτό ήταν το πρώτο βήμα που έφερε πιο κοντά στην άμεση αποφυλάκιση τον κατηγορούμενο.

Το δεύτερο βήμα ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου που κινούμενο εντός των πλαισίων του νέου Ποινικού Κώδικα τιμώρησε τον Κορκονέα με κάθειρξη 13 ετών γεγονός που σημαίνει ότι είναι θέμα ημερών η αποφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνστανtόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων