Η δουλειά που έγινε στην Πολωνία φαίνεται σιγά-σιγά να αποδίδει καρπούς για την ΑΕΚ, που επικράτησε του Βόλου στη φιλική αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με 2-0, έχοντας κατά διαστήματα ένα ωραίο πρόσωπο. Οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν σε δύο γκολ με τους Ζεράλδες, Κλωναρίδη, έβγαλαν φάσεις και γενικώς παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με τα παιχνίδια που είχαν προηγηθεί.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο διατήρησε το 4-2-3-1 που εφαρμόζει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ανακατεύοντας ωστόσο την ενδεκάδα σε σχέση με τα τελευταία φιλικά της ΑΕΚ. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Παουλίνιο, Βράνιες, Οικονόμου, Χουλτ, στον άξονα ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, αριστερά ο Μάνταλος, δεξιά ο Σιμάο και πίσω από τον Κλωναρίδη ο Ζεράλδες.

Η Ένωση πήρε τον έλεγχο του ματς από νωρίς και μόλις στο 14’ άνοιξε το σκορ, με τον Ζεράλδες. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε το ωραίο γύρισμα του Μάνταλου και με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0. Η ΑΕΚ ήταν κινητική και αύξησε την πίεση προς την άμυνα του Βόλου, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.

Οι παίκτες του Βόλου κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους μετά το 25’. Μάλιστα, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Ζοάο, που όμως δεν βρήκε στόχο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο, με την ΑΕΚ δηλαδή να σκοράρει. Στο 57’ ο Χουλτ τροφοδότησε τον Κλωναρίδη που αφού απέφυγε και τον τερματοφύλακα έκανε το 2-0. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Καρντόσο άρχισε να αλλάζει πράγματα στην ενδεκάδα, διατηρώντας ωστόσο τον ίδιο σχηματισμό. Ενώ αλλαγές είχε κάνει και ο Βόλος, με τον τεχνικό της ομάδας να παρατάσσει μια εντελώς καινούργια ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και το παιχνίδι παιζόταν περισσότερο στον χώρο του κέντρου. Η ΑΕΚ ειχε πλέον ως δεκάρι τον Σαμπανάτζοβιτς, με τον Ντέλετιτς να παίζει δεξιά και τον Ζεράλδες στην απέναντι γραμμή. Ένας σχηματισμός που δημιουργικά δεν έδειξε να «βγαίνει» για τους Κιτρινόμαυρους.

Το παιχνίδι τελείωσε με την Ένωση να έχει μία ακόμα καλή στιγμή, σε προσπάθεια του Παουλίνιο. Που γενικώς ήταν από τους κορυφαίους για την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που ανεβάζει σιγά-σιγά στροφές και είναι δεδομένο πως θα παρουσιαστεί ενισχυμένη στη συνέχεια, μετά τις προσθήκες των Βέρντε και Ολιβέιρα.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Αθανασιάδης (46’ Τσιντώτας), Παουλίνιο, Βράνιες (46’ Σβάρνας), Οικονόμου (74’ Λόπες), Χουλτ, Γαλανόπουλος (62’ Ντέλετιτς), Σιμόες, Ζεράλδες, Σιμάο, Μάνταλος (64’ Σαμπανάτζοβιτς), Κλωναρίδης (81’ Μπότος)

Βόλος (Χ. Φεράντο, Α’ Ημίχρονο): Γκαραβέλης, Τσοκάνης, Ντεντάκης, Διαμαντής, Μυστακίδης, Ηλιόπουλος, Φεράρι, Γέντρισεκ, Ραφαέλ, Αουγκούστο, Μπασόνγκ

Βόλος (Β’ Ημίχρονο): Καραγκιόζης, Λύρατζης, Κορέλας (78’ Μπαλογιάννης), Δημόπουλος, Τσαούσης, Κραβαρίτης, Συμελίδης, Μήτογλου (65’ Κορνέζος), Σαρμιέντο, Κυζιρίδης, Μάντζης