Σε συναγερμό έχει τεθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι ζημιές που προκλήθηκαν από την σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε κυρίως τη Χαλκιδική προκαλώντας το θάνατο επτά ανθρώπων.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης στις πληγείσες περιοχές βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής.

Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Μουδανιά υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και ακολούθησε άλλη μία όπου συμμετείχαν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος αναμένεται να είναι ο νέος Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε πως αποφασίστηκε η άμεση εκταμίευση έκτακτης επιχορήγησης και η διάθεση των απαιτούμενων ποσών για τις αποζημιώσεις των κατοίκων που επλήγησαν από τις καταστροφές. Άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι και η επαναλειτουργία του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στη Χαλκιδική ενώ ακύρωσε το πρόγραμμά του που περιελάμβανε συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: onetv.gr