Στη Χαλκιδική μεταβαίνει εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την φονική κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Βόρεια Ελλάδα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το πρωί θα γίνει με τη συμμετοχή της Περιφέρειας έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, που συμμετέχουν στο κυβερνητικό κλιμάκιο που αναχωρεί για την περιοχή, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται να συμμετέχουν εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο υφυπουργός για θέματα Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα αναλάβει τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νίκο Ιωάννου και το γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 40 συνεργεία σε όλο το νομό Χαλκιδικής τα οποία προσπαθούν να βοηθήσουν συμπολίτες μας, πολλοί εκ των οποίων είναι εγκλωβισμένοι.

Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όλες οι εθελοντικές ομάδες του νομού και έχουν ειδοποιηθεί και όλοι οι μηχανικοί της περιφέρειας οι οποίοι από τις 5.30 το πρωί θα ξεκινήσουν την διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, αλλά και σε δημόσιες υποδομές.

Παράλληλα επί ποδός είναι και συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Σημειώνεται ότι η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, έχει ήδη δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή.