Οι πρωτοπόροι πολεμήθηκαν αμέτρητες φορές στην Ιστορία. Τυπικό παράδειγμα ο Γαλιλαίος: μόλις είπε ότι η Γη είναι στρογγυλή και γυρίζει, κόντεψε να βρεθεί στον άλλο κόσμο. Αιώνες αργότερα, ένας άλλος επιστήμονας, ο Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε μία ανακάλυψη που όμοιά της δεν κατάφερε ποτέ κανείς και πουθενά επί δύο χιλιετίες: βρήκε τις άγνωστες επιστολές Του Ιησού Χριστού!

Η παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς και το σύνολο των χριστιανικών Εκκλησιών έφαγαν τη σκόνη του. Γι’ αυτό και η Εκκλησία τον «άδειασε»: από ζήλεια. Επειδή πέτυχε εκεί που απέτυχαν αιώνες παγκόσμιας έρευνας και δογμάτων. Και αντί να τον καλέσουν στο Χάρβαρντ, τη Σορβόννη ή την Οξφόρδη να φωτίσει τον κόσμο, ο άνθρωπος αναγκάζεται να πουλάει κηραλοιφές για τις αιμορροΐδες για να ζήσει. Περίπου κάτι όπως παλιότερα το «νερό του Καματερού» που θεράπευε τα πάντα. Αλλά ευτυχώς τα πάει καλά. Εχει επιχείρηση τηλεμάρκετινγκ με τζίρους εκατομμυρίων.

Ομως το κακό παγκόσμιο σύστημα τον έχει βάλει στο στόχαστρο καθώς απειλεί να το ξεπατώσει. Λέγεται ότι στη CIA υπάρχει ειδική ομάδα που βλέπει σε βάρδιες τις εκπομπές του και τις μεταφράζει επί συνεχούς βάσεως: είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Βελόπουλος εκτός από μέγας επιστήμονας με παγκόσμια αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο, είναι και ακραιφνής θαυμαστής του Πούτιν, διαπρύσιος κήρυκας της εθνικής υποτίθεται ανάγκης να συνδεθεί η Ελλάδα στενά με τη Μόσχα και το «ξανθό γένος». Την ίδια ώρα, ο αντιαμερικανισμός παραμένει κυρίαρχος στην ελληνική Ακροδεξιά.

Ξέρει τέτοια μυστικά ο Βελόπουλος, που σε κάθε πρόταση κολλάει ένα «για να καταλαβαίνετε τι παίζεται συνέλληνες». Την ώρα όμως που αυτό το εθνικό κεφάλαιο προσφέρεται αλτρουιστικά στην υπηρεσία του έθνους, υπάρχουν ανθέλληνες που τον πολεμούν. Δεν τον θέλουν στη Βουλή, να λέει τις αλήθειες που ουδείς άλλος γνωρίζει και τολμά να αρθρώσει. Ομως, όσο υπάρχουν συνέλληνες που πιστεύουν ότι ο Χριστός έγραψε ή, έστω, υπαγόρευσε επιστολές και τις έστειλε τελικά στον Βελόπουλο (γιατί δεν μπορεί, θέλημά Του είναι), θα πολεμήσουν για να περάσει τις πύλες της Βουλής και, όπως λέει, να κυβερνήσει.

Η Χρυσή Αυγή

Ο Βελόπουλος μαζεύει κάποια από τα απόνερα της Χρυσής Αυγής. «Ψαρεύει» στα ίδια θολά νερά με εκείνη. Η Χρυσή Αυγή υπήρχε δεκαετίες πριν από την κρίση σταθερά στα επίπεδα τού λίγο πάνω από το 0%, αλλά στην κρίση γιγαντώθηκε. Σήμερα οι πολίτες ξέρουν πια πολύ καλά τι είναι ικανή και τι όχι να κάνει. Και, όπως όλα δείχνουν, οδηγούν την αυγή στη δύση της: τόσο για αυτά που είναι ικανή, που τα βλέπουν μεταξύ άλλων στη δίκη για τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όσο και για εκείνα που δεν είναι, που τα είδαν τόσα χρόνια στη δημόσια ζωή. Οι πιο πολλοί όμως αγνοούν μία θεμελιώδη διάστασή της που παραδόξως δεν έχει απασχολήσει τη δημόσια συζήτηση μέχρι σήμερα. Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν από πού προέρχεται αυτό το παράξενο όνομα του κόμματος και τι σημαίνει; Για όλα τα κόμματα γνωρίζουμε τη σημασία και την προέλευση των ονομάτων τους. Για τη Χρυσή Αυγή;

Το 1887 στο αυτοκρατορικό Λονδίνο ο Αλιστερ Κρόλεϊ, συνδέθηκε με μία νεόκοπη αποκρυφιστική οργάνωση που έμελλε να αποδειχθεί μοναδική στο είδος της και που ο ίδιος υπήρξε το διασημότερο μέλος της: το «Ερμητικό τάγμα της Χρυσής Αυγής»: τη Golden Dawn. Κάποια χρόνια αργότερα, στη Γερμανία, ένας άγνωστος φιλόδοξος λίαν διαταραγμένος νέος αναλάμβανε αντιπρόσωπος του εκεί παραρτήματος πολύ πριν γίνει παγκοσμίως γνωστός: ο Αδόλφος Χίτλερ. Τι ήταν το τάγμα; Ενα μείγμα ακραίων ακόμα και για την εποχή ρατσιστικών απόψεων, κηρύγματος μίσους, με έντονα στοιχεία θρησκευτικής αίρεσης οργανωμένης γύρω από βίαια σατανιστικά τελετουργικά. Οι μεταφυσικές εμπειρίες κυριαρχούσαν στις αναζητήσεις των μελών του. Καβαλιστικές ιδέες και σύμβολα και μείξεις ανατολικών και δυτικών υπαρξιακών μυστικιστικών πνευματιστικών δοξασιών κάθε είδους συμπλήρωναν την παράνοια. Ηταν υποτίθεται η αυγή μιας χρυσής εποχής που όλα αυτά θα κυριαρχούσαν μαζί με τη THELEMA, «την εκκλησία του Θελήματος» την οποία ίδρυσε αργότερα ο Κρόλεϊ.

Τελικά, ο «μαθητής» Αδόλφος ξεπέρασε κατά πολύ τον «δάσκαλο» Αλιστερ. Η αγγλική κοινωνία ξέβρασε τη Χρυσή Αυγή. Στη Γερμανία του Μεσοπολέμου πάλι, ο εκεί αντιπρόσωπος, πιστός πάντα στις αρχές της, οδήγησε τον κόσμο στο μεγαλύτερο αιματοκύλισμα της Ιστορίας. Αυτό το όνομα και τη νοηματοδότησή του κουβαλά ένα κόμμα σήμερα στην Ελλάδα, που κάποιοι, όλο και λιγότεροι, ακόμα το ψηφίζουν με την ψευδαίσθηση ότι έχει να κάνει σε κάτι με την Ελλάδα, την ιστορία και τα ιδανικά της. Αν πράγματι έχει, ας το σκεφτούν οι ίδιοι…