Το νέο DS 3 CROSSBACK, το καινούργιο, κόμπακτ SUV της γαλλικής φίρμας, κατάφερε να αποσπάσει από τον  ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP (European New Car Assessment Programme),  τη μέγιστη βαθμολογία των 5 Αστέρων, μετά τα επίπονα κρας τεστ.

Το  DS 3 CROSSBACK πέτυχε την ανώτατη βαθμολογία και στους 4 τομείς που ελέγχει το Euro NCAP: Προστασία ενήλικων επιβατών, προστασία παιδιών στην καμπίνα, προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου (δικυκλιστές, ποδηλάτες, πεζοί), καθώς και συστήματα ασφαλείας για την υποβοήθηση του οδηγού.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έφερε στον εξοπλισμό του τη βασική έκδοση με το Safety Pack (περιλαμβάνει το Active Safety Brake – το Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος).

Για ακόμη μια φορά, σημαντικό ρόλο στη διάκριση, έπαιξε το πλούσιο πακέτο συστημάτων ασφαλείας, υποβοήθησης και τεχνολογίας που φέρει το νέο μοντέλο.

Το γαλλικό μοντέλο πέτυχε ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες, όπως 96% στη βαθμολογία για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 86% για την προστασία των παιδιών στην καμπίνα του και 76%  για την προστασία των υπολοίπων χρηστών του δρόμου. Αξίζει να σημειώσουμε, πως το 96% για τους ενήλικους επιβάτες, είναι η υψηλότερη βαθμολογία που έχει καταγραφεί για Γαλλικό αυτοκίνητο ανεξαρτήτου κατηγορίας.