temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice
Ελλάδα

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice

Ομάδα 10-15 ατόμων εισέβαλε στα γραφεία της εφημερίδας στη Χαριλάου Τρικούπη προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές ενώ απείλησαν και τους εργαζόμενους.

Επίθεση στα γραφεία της Athens Voice στη Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια πραγματοποίησαν άγνωστοι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Περίπου 10 με 15 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, λοστούς και κοντάρια στα χέρια εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας λίγο μετά τις 5 μ.μ. και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές: Kατέστρεψαν γραφεία, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαπέλυσαν απειλές στους εργαζόμενους.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Ρουβίκωνας με κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή την ανάρτηση της εφημερίδας για την αποκλειστική νοσοκόμα από την Αρμενία που σκοτώθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, στην προσπάθειά της να αποφύγει τον έλεγχο επειδή εργαζόταν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Όπως αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στο κείμενο, «…επιλέξαμε να επισκεφθούμε την Athens Voice. Γιατί δε θα ανεχτούμε κανέναν να εκμεταλλεύεται και να κιβδηλώνει το θάνατο μιας γυναίκας με «κυνικά αστειάκια». Ούτε θα ανεχτούμε άλλο το πλασάρισμα των ριζοσπαστικών ιδεών ως πολιτιστικά και πολιτικά αγαθά προς κατανάλωση».

Είχε προηγηθεί βανδαλισμός της εισόδου

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στην Athens Voice μέσα στην εβδομάδα. Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Δευτέρας βανδαλισμός της εισόδου του κτιρίου από την ομάδα «Καμία Ανοχή».

Λίγο αργότερα η AV «κατέβασε» την ανάρτηση και εξέδωσε απάντηση για το περιστατικό.

Η εφημερίδα έγινε τις τελευταίες ημέρες στόχος εξαιτίας ενός άστοχου σχολίου και μιας ακόμη πιο άστοχης εξήγησης για τη νεκρή μετανάστρια στο νοσοκομείο Νίκαιας.

Στο παρελθόν η Athens Voice είχε γίνει στόχος εμπρησμού.

Δήλωση Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Μασκοφόροι με λοστούς έσπασαν την Athens Voice. Στο παρελθόν την είχαν κάψει. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο – τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι απειλές ξεχείλιζαν στο σκοτεινό διαδίκτυο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο και όχι μόνο οι βάνδαλοι. Κουράγιο παιδιά.

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων