Την παρέμβαση Εισαγγελέα για το θάνατο της άτυχης αποκλειστικής νοσοκόμας στο νοσοκομείο της Νίκαιας ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την ύπαρξη παράνομου εγγράφου, τρεις ημέρες πριν το μοιραίο περιστατικό, με το οποίο η Διοίκηση του νοσοκομείου ανέθετε τον εντοπισμό των παράνομων αποκλειστικών σε πενταμελή επιτροπή νόμιμων αποκλειστικών νοσοκόμων.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «περιήλθε στην κατοχή μας έγγραφο που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσία, με το οποίο παράνομα ανατίθεται ο έλεγχος και ο εντοπισμός παράνομων αποκλειστικών στο Νοσοκομείο σε πενταμελή επιτροπή νόμιμων αποκλειστικών».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «άκρως παράνομη πράξη καθ’ ότι οι νόμιμοι αποκλειστικοί δεν έχουν καμία υπηρεσιακή ιδιότητα στο Νοσοκομείο. Η εγκύκλιος Πολάκη ορίζει τη φύλαξη του Νοσοκομείου και το Νοσηλευτικό προσωπικό ως υπεύθυνους για τον εντοπισμό των παράνομων αποκλειστικών. Φυσικά εμείς διαφωνούμε με την εγκύκλιο στο σκέλος που ανατίθεται ο έλεγχος στο Νοσηλευτικό προσωπικό καθ’ ότι δεν είναι στα καθήκοντά του».

Σημειώνει πως  «26 Ιουνίου κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη εντολή του Διοικητή και τρεις ημέρες μετά έγινε το τραγικό συμβάν. Θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να ερευνήσει το κλίμα που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο μετά την έκδοση της εντολής Διοικητή και να αποδοθούν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν».

Ο φόβος, η πίεση και η ανασφάλεια που επικράτησε μετά την έκδοση της εγκυκλίου, προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ,  μπορεί να συνέβαλε στην πράξη της τραγικής γυναίκας.

«Μέχρι την έκδοση της εντολής Διοικητή και πριν την παράνομη καθαίρεση του προϊστάμενου Επιστασίας πριν τρεις μήνες είχαν γίνει 400 ταυτοποιήσεις σε συνεργασία με την Αστυνομία της Νίκαιας και είχαν σταλεί 30 περιπτώσεις παράνομων αποκλειστικών στα Δικαστήρια. Το φαινόμενο των παράνομων αποκλειστικών είχε καταπολεμηθεί στα πλαίσια του νόμου. Τι μεσολάβησε και βγήκε η παράνομη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας;».

Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι  «με βία και καταστολή δεν επιλύεται το πρόβλημα των παράνομων αποκλειστικών. Χρειάζονται προσλήψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού και ο ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει την δαπάνη για όλο το 24ωρο των ασθενών που χρήζουν περιποίηση από αποκλειστικές Νοσοκόμες».