Για παρερμηνεία του σχολίου της που εξέφραζε «πικρία για την υποκριτική ευαισθησία [της κυβέρνησης]» κάνει λόγο η Athens Voice μετά τον σάλο που προκλήθηκε από ανάρτησή της που συσχέτιζε την νεκρή νοσοκόμα στο Νοσοκομείο Νίκαιας με την πολιτική επικαιρότητα.

Θυμίζουμε ότι συντάκτης της στήλης Inbox της αθηναϊκής free press εφημερίδας έγραψε σε ανάρτηση που ανέβηκε στη σελίδα της εφημερίδας στο Facebook: «Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Νίκαιας πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του προεδρικού».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την οργή των χρηστών του Διαδικτύου, με την Athens Voice να την κατεβάζει άμεσα από το Facebook. Στη συνέχεια, η εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη και προσπάθησε να εξηγήσει το «πραγματικό νόημα» του σχολίου της.

Κάνοντας μία αναδρομική σύγκριση της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μεταναστευτικό πριν και αφού είχε γίνει κυβέρνηση, η Athens Voice αναφέρει στην απάντησή της:

«Αυτό το νόημα είχε το επίμαχο σχόλιο. Δεν υπήρχε καμία υποψία χιούμορ σ’ αυτό, παρά μόνο πικρία για αυτή την υποκριτική ευαισθησία. Όπως αν κυνηγούσαν ένα μικρό παιδάκι από την Αφρική στα φανάρια και το χτυπούσε αυτοκίνητο, θα λέγαμε «δεν πρόλαβε να γίνει Αντετοκούνμπο για να μας κάνει υπερήφανους» …

Παρά τις προθέσεις μας το σχόλιο παρερμηνεύτηκε. Όχι μόνο από αυτούς που το παρερμήνευσαν επίτηδες ακριβώς γιατί καταλάβαιναν τη στόχευσή του. Αλλά και από κανονικούς ανθρώπους και από φίλους μας. Άρα ήταν άστοχο και για αυτό αποσύρθηκε και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον εξηγήσαμε τώρα το πραγματικό του νόημα. Ζητάμε συγγνώμη, πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί στα ευαίσθητα θέματα, στον δημόσιο λόγο δεν έχουν όλοι τους ίδιους κώδικες. Πήραμε ένα μάθημα, ας γίνει μάθημα για όλους».

Οργή στα social media

Η ρατσιστική ανάρτηση ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας ατυχώς τον τραγικό θάνατο 50χρονης νοσοκόμας από την Αρμενία, η οποία πήδηξε από τον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου Νίκαιας. Η γυναίκα εργαζόταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα χωρίς χαρτιά και προσπαθούσε να διαφύγει από έλεγχο των αρχών.

Οι χρήστες του Διαδικτύου την καταδίκασαν άμεσα, κατηγορώντας την εφημερίδα ότι δεν δείχνει σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή και για τον τραγικό χαμό ενός ανθρώπου.

Παρόλο που η επίμαχη ανάρτηση είχε κατεβεί από το Facebook, τα οργισμένα σχόλια συνεχίστηκαν και σε άλλες αναρτήσεις της ιστοσελίδας.

Η κατακραυγή συνεχίστηκε και στο Twitter: