Στο διάσημο Φεστιβάλ Ταχύτητας, στο Goodwood  Ford κάνει την έκπληξη με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, με ένα Ford GT Mk II, που ουσιαστικά, ενσαρκώνει τον τετράτροχο μύθο, που μεγαλούργησε στους αγώνες τη δεκαετία του 70 και 80.

Το νέο μοντέλο φέρει κινητήρα 3,5 λίτρων τη Ford με ισχύ 700 ίππους, το οποίο διακρίνεται για την αγωνιστική του καταγωγή, μιας και οι αναρτήσεις, και όλα τα στοιχεία του – στο εσωτερικό κ.α. – προέρχονται από το αγωνιστικό τμήμα Ford Performance

«Το GT Mk II απελευθερώνει όλες τις δυνατότητες του Ford GT, όντας απαλλαγμένο από τους περιοριστικούς κανόνες που επιβάλουν οι αρχές σε διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού» δήλωσε ο Hau Thai-Tang, Ford chief product development & purchasing officer. «Πρόκειται για ό,τι πιο κοντινό στο αγωνιστικό Ford GT που τον περασμένο μήνα διέσχισε τη γραμμή τερματισμού στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.»

Με παραγωγή που περιορίζεται σε 45 μονάδες και προτεινόμενη λιανική τιμή 1,2 εκατ. δολάρια, το GT Mk II έρχεται να πλαισιώσει το αγωνιστικό GT που κέρδισε το 2016 των 24ωρο αγώνα στο Le Mans, καθώς και την πολιτική έκδοση του Ford GT.