Νέο «όχι» στη χορήγηση της άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα είπε με την πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο Βόλου η εισαγγελέας, η οποία επανήλθε με νεώτερη εισήγησή της.

Η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει ότι πληροί τις τυπικές προϋποθέσιες, καθώς μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, το κακούργημα της στάσης που είχε απαγγελθεί στον Δ. Κουφοντίνα, μετατράπηκε σε πλημμέλημα και ως εκ τούτου δεν  συνιστά κώλυμα για τη χορήγηση της άδειας.

Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της εξετάζοντας τις ουσιαστικές προϋποθέσεις εκφράζει την άποψη ότι στην περίπτωση του Κουφοντίνα υπάρχει «έλλειψη ηθικής βελτίωσης».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό  οι ευχαριστίες του κρατούμενου σε όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι με αυτόν συνιστούν «διέγερση» και «πρόκληση» σε τέλεση  πλημμελημάτων.

Στην κρίση της στάθμισε το γεγονός ότι ο Δ.Κουφοντίνας  δεν περιορίζεται μόνο  στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ,καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη,ευχαριστεί για την συμπαράσταση «συντρόφους και συντρόφισσες», και  αποφαίνεται ότι με το λόγο του «προκαλεί ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων»

Και καταλήγει στην κρίση ότι «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου  της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε  τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων», προτείνοντας  για μια φορά ακόμη την απόρριψη του αιτήματος για άδεια.

Τον τελικό λόγο για την υπόθεση αυτή  θα έχει το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, που αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη.