Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί σε περιοχή του Λαυρίου η οποία βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες συνεχώς ενισχύονται. Μέχρι στιγμής στο σημείο επιχειρούν 33  πυροσβέστες με 13 οχήματα,  υδροφόρες των δήμων, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος καθώς και τρία ελικόπτερα ενώ για  προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των πυκνών καπνών, εκκενώθηκε παρακείμενος καταυλισμός προσφυγών οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Νεράκι Λαυρίου και καίει ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια.

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κριθεί αναγκαίο να δοθεί σήμα για εκκένωση των εγκαταστάσεων.

Πάντως, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι σε επιφυλακή προκειμένου να ζητηθεί, εάν χρειαστεί, η συνδρομή και άλλων δυνάμεων. Στόχος των Πυροσβεστικής είναι μην πλησιάσουν οι φλόγες στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων καθώς και στα σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.

Ισχυροί άνεμοι

Το έργο της Πυροσβεστικής είναι δύσκολο λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.