Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκλεισε στον Δικέφαλο ως ελεύθερος, μετά από τρία χρόνια στην Ξάνθη.Σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ζίβκο Ζίβκοβιτς με ελεύθερη μεταγραφή από την Ξάνθη. Ο Σέρβος τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο με τον Δικέφαλο μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 88.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1989 στο Ούζιτσε της Σερβίας. Το… μικρόβιο του ποδοσφαίρου το κόλλησε από τον πατέρα του, φανατικό οπαδό της Παρτιζάν. Μεγάλωσε σ’ ένα… ασπρόμαυρο σπίτι κι από νεαρή ηλικία θέλησε κι ο ίδιος ν’ ασχοληθεί με το άθλημα.

Τα πρώτα του βήματα έγιναν στην τοπική Σλόμποντα. Τα ραντάρ της Παρτιζάν τον εντόπισαν το 2005 και τα όνειρα του Ζίβκο άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα, καθώς εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου.

Το 2007 πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα και υπέγραψε το πρώτο του επαγγαλματικό συμβόλαιο. Ο δρόμος προς την καθιέρωση, όμως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Παραχωρήθηκε δανεικός στην Τελεόπτικ. Επέστρεψε για να ξαναφύγει, αυτή τη φορά για την Μέταλατς Γκόρνι Μιλάνοβτας, με την οποία τη σεζόν 2008-09 πανηγύρισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και την επόμενη κέρδισε την παραμονή, όντας βασικό στέλεχος.

Η επιστροφή στο Βελιγράδι τον βρήκε τρίτο στην ιεραρχία. Μετά από μία σεζόν χωρίς δράση, αποφασίστηκε να πάει εκ νέου δανεικός πίσω στην Μέταλατς.