Μόνο ότι θα μας επισκεφθούν εξωγήινοι εάν δεν πάρει ισχυρή εντολή δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ήταν το ειρωνικό σχόλιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αυτό που είπε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι εάν δεν πάρει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου μια ισχυρή εντολή, τότε πιθανότατα θα έχουμε ξανά εκλογές τον 15αύγουστο με απλή αναλογική και η χώρα θα μπει σε περιπέτειες.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επανέλαβε ότι στις 7 Ιουλίου το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: εάν θα προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε επί διακυβέρνησης Σαμαρά και κορυφαίο υπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου η η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο πρόγραμμα της ΝΔ και στον Κ.Μητσοτάκη προσωπικά, για τον οποίο δεν δίστασε να πει ότι «ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου» ο κ. Τσίπρας  αντέκρουσε την κατηγορία ότι καλλιεργεί διχαστικό λόγο και προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό σχετικά με τη Δεξιά.

«Εγώ έχω ευθύνη ως πρωθυπουργός να αναδεικνύω τις προγραμματικές διαφορές και τους κινδύνους. Δεν επικαλούμαι κανέναν φόβο. Αλλά τη λογική. Και η λογική λέει ότι αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, αυτοί που λεηλάτησαν τη μεσαία τάξη, αυτοί που ρήμαξαν τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού αυτή την 5ετία, δεν μπορεί να παρουσιάζονται σήμερα ως δήθεν λυτρωτές και σωτήρες. Αυτοί που ήταν θύτες να έρχονται στα θύματα και να παρουσιάζονται ως σωτήρες» τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από