Επενδύσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του αερολιμένα της Μυκόνου, δρομολογεί η Fraport Greece.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο, η Fraport παρουσίασε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του αεροδρομίου του νησιού, ανακοινώνοντας ότι το σύνολο των έργων θα ολοκληρωθούν το 2021.

Τα σχέδια που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, ανέδειξαν τη βασική φιλοσοφία που θα διέπει τη νέα όψη του αεροδρομίου Μυκόνου, το οποίο θα συνδυάζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τον παραδοσιακό χαρακτήρα των Κυκλάδων.

Όπως η ίδια η Fraport ανακοίνωσε, η πρόκληση για τις ομάδες εργασίας των αρχιτεκτονικών γραφείων που ανέλαβαν το έργο (K-STUDIO και ΒΕΤΑPLAN), ήταν μεγάλη, καθώς κλήθηκαν να δώσουν μια ενιαία μορφή σε ένα κτίριο που - από το 1971 οπότε και θεμελιώθηκε - αποτέλεσε αντικείμενο συνεχών επεκτάσεων και αναδιαρρυθμίσεων.

Στόχος, σύμφωνα με τη Fraport, ήταν να δοθεί ένας ενιαίος χαρακτήρας στις όψεις του κτιρίου, ο οποίος θα έχει αναφορά στις ιδιαίτερες μορφολογικές αρχές της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής, ενώ ταυτόχρονα θα ανταποκρίνεται και στις προδιαγραφές ενός μοντέρνου αεροδρομίου.

Ειδικότερα, η σχεδιαστική προσέγγιση φιλοδοξεί να «παντρέψει» την παράδοση της Μυκόνου με την μοντέρνα- σύγχρονη πλευρά της και τα εμπνευσμένα από τους περιστερώνες του Αιγαίου κτίρια λαϊκής αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής.

«Το 2021 όταν θα ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο, θα αποτελεί συνέχεια της αισθητικής και της αρχιτεκτονικής του τοπίου, προσκαλώντας τους ταξιδιώτες και χρήστες του να ανακαλύψουν το νησί και μέσα από το αεροδρόμιό του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Alexander Zinell, στο πλαίσιο της εκδήλωσης και πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου αεροδρομίου Μυκόνου, ο οποίος συνδυάζει το όραμα όχι μόνο της εταιρείας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, καθώς η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων και του ανοιχτού διαλόγου μαζί τους. Το νέο αεροδρόμιο Μυκόνου, το 2021 θα αποτελεί συνώνυμο της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει μια σειρά αναβαθμίσεων σε λειτουργικό κυρίως επίπεδο, ενώ τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζονται απρόσκοπτα. Με την ολοκλήρωσή τους σε δυο χρόνια και τις συνολικές επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, το αεροδρόμιο της Μυκόνου θα αναδειχθεί σε ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροδρόμια- μια πύλη τουρισμού εφάμιλλη του πανέμορφου αυτού τόπου».

Υπενθυμίζεται πως εκτός από την ανακαίνιση του αεροσταθμού, τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Μυκόνου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

* Επέκταση στην βόρεια πλευρά του υφιστάμενου κτηρίου συνολικής επιφάνειας 2.000 m2, η οποία θα στεγάσει το νέο τμήμα αφίξεων του αεροδρομίου.

* Επέκταση κατά 500 m2 του υφιστάμενου κτηρίου για τη δημιουργία περισσοτέρων πυλών αναχώρησης.

* Πλήρη αναδιαμόρφωση – ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων.

* Δημιουργία νέων εμπορικών καταστημάτων και εστίασης στον χώρο των αναχωρήσεων.

* Πλήρη ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων υγιεινής.

* Δημιουργία δύο νέων χώρων διακεκριμένων επιβατών.

* Τοποθέτηση νέου αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης αποσκευών.

* Επανασχεδιασμό ολόκληρης της περιοχής κυκλοφορίας οχημάτων στην είσοδο του αεροσταθμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από