Κατά μέτωπο επίθεση στον …πρώην στενό του συνεργάτη Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «συστημική προσωπικότητα» τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που κατεβαίνει στις εκλογές.

Είπε ότι κάποια στιγμή θα μιλήσει και ο ίδιος και δεν θα αφήσει να γραφτεί η ιστορία σύμφωνα μόνο με την αφήγηση του κ. Βαρουφάκη για το έγινε τους πρώτους μήνες του 2015 και παρατήρησε:

«Ξαφνικά, από το πουθενά, ο κ. Βαρουφάκης παρουσιάζεται από τα συστημικά μέσα και έχει τεράστια προβολή για έναν και μοναδικό λόγο. Διότι πιστεύουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ότι μπορεί να κόψει τη δυναμική της ανατροπής και της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Από εκεί που κανείς δεν ασχολούνταν με το κ. Βαρουφάκη και όχι μόνο δεν ασχολούνταν αλλά επί χρόνια τον εξύβριζαν, ξαφνικά μας τον παρουσιάζουν ως έναν νέο δυναμικό πολιτικό που πρέπει να μπει στη Βουλή. Τον θεωρούν ως μια εφεδρεία για να ανακοπεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κι έχει το θράσος να βγαίνει και να μιλάει για χαμένη ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν εγώ δεν το έχω πει αυτό για κανένα κόμμα της δεξιάς ή της αριστεράς. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του».