Παίζοντας με την «πλάτη στον τοίχο», μιας και ήθελε μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση, η Αργεντινή επικράτησε με 2-0 του Κατάρ και εξασφάλισε την πρόκριση της στους «8» του Κόπα Αμέρικα.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο δεν έπεισε με την εμφάνιση της, η «αλμπισελέστε» ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 4′ ο Λαουτάρο με ψύχραιμο πλασέ έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας του Κατάρ, έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Η Αργερντινή είχε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ, χωρίς όμως η «παρέα» του Μέσι να ενθουσιάσει με την εμφάνιση της. Τελικά η Αργεντινή κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ. με σκόρερ τον Αγουέρο στο 82′ και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ως δεύτερη του ομίλου.

Στην πρώτη θέση του  γκρουπ τερμάτισε η Κολομβία η οποία επικράτησε της Παραγουάης με 1-0 χάρη σε γκολ του Κουεγιάρ στο 31′.

Κατάρ (Φέλιξ Σάντσες): Αλ Σέεμπ, Χισάμ, Κουκί, Σαλμάν, Πέδρο Μιγκέλ (85′ Ισμαέλ), Αλ Χαΐντος, Αλ Χάζρι (77′ Αμπντουλσαλάμ), Χατέμ, Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλμοέζ Αλί.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Σαράβια, Φόιτ (85′ Πετσέλα), Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πάουλ, Παρέδες, Λο Σέλσο (55′ Ακούνια), Μέσι, Αγουέρο, Λαουτάρο (76′ Ντιμπάλα).

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου

Κολομβία 9

Αργεντινή 4

Παραγουάη 2

Κατάρ 1