Δύσκολη… φάρα οι μάνατζερ. Και είναι αλήθεια ότι σπανίως παίρνεις αλήθεια από το στόμα τους. Όταν το κάνουν αυτό; Συνήθως μιλάνε για δουλειές των άλλων, Για τα δικά τους «τσιμουδιά». Και μεταξύ μας έτσι πρέπει καθώς οι ομάδες τους «κυνηγάνε». Οι δουλειές πρέπει να γίνονται με στόματα κλειστά. Γιατί όσο περισσότεροι μιλάνε, τόσο περισσότερο μπορεί να μπερδευτούν τα πράγματα.

Και για τις δικές μας δουλειές; Εκεί αλήθειες λέγονται συνήθως κατόπιν εορτής. Και αυτό βέβαια όχι πάντα. Γιατί καμιά φορά τη «δική» σου δουλειά, την κάνουν άλλοι. Και αυτό δεν θες με τίποτα να διαρρεύσει στην πιάτσα. Το παράδειγμα της μεταγραφής του Κουλούρη, στην Τουλούζ, είναι το πιο σύγχρονο. Και ένα από τα χαρακτηριστικότερα αυτής της κατάστασης.

Στον «πολύ» Πολ Κουτσολιάκο ανήκει ο διεθνής φορ. Έναν ατζέντη που συνεργάζεται με τη σπουδαία ROGON, που έχει Φορτούνη, Πέλκα κλπ. Και που βεβαίως αν ήθελες να κάνεις δουλειά στη Γερμανία –τουλάχιστον- μέχρι πριν από μερικά χρόνια, θα έπρεπε να τα έχεις καλά μαζί του. Σοβαρός ατζέντης ο συγκεκριμένος. Με διαπιστευτήρια. Με αποδείξεις.

Έλα όμως που με τον ΠΑΟΚ δεν λέει ούτε «καλημέρα» από την εποχή που τα σπασαν οι δύο τους για τον Πέλκα και τον Πασχαλάκη. Και έλα που ο «δίαυλος» ακόμη δεν έχει φτιάξει και ούτε προβλέπεται. Ο Πασχαλάκης για παράδειγμα για να ανανεώσει με τον Δικέφαλο χρειάστηκε να πάει στο καθοριστικό ραντεβού δίχως μάνατζερ. Μια πολύ γνωστή ιστορία. Που θα πρέπει να τη ξέρουν εκείνοι που τέλος πάντων… παριστάνουν τους γνώστες της αγοράς.

Οι ίδιοι που διαδίδουν τις τελευταίες ώρες, ότι χάρη στη μαεστρία του Κουτσολιάκου ο ΠΑΟΚ θα βάλει στο ταμείο του ένα σπουδαίο ποσό (4 εκατ ευρώ είναι ο σωστός αριθμός). Και τέλος πάντων ότι ο Κουλούρης θα έχει το παιδί την ευκαιρία να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Στο πρωτάθλημα Γαλλίας πήγε. Δεν είναι παίξε-γέλασε.

Για να σας πάω όμως στο δια ταύτα, διότι τέλος πάντων… το κούρασα. Τη μεταγραφή του Κουλούρη δεν την έκανε ο Πολ. Ούτε κάποιος από τους συνεργάτες του. Ο Πιέρ Ισά την έκανε. Ο άλλοτε αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, που εδώ και χρόνια εργάζεται ξανά σαν μάνατζετ. Ο Ισά… έψησε την Τουλούζ. Ο Ισά πήγε την πρόταση στον ΠΑΟΚ. Ο Ισά ήταν και μέχρι πριν από λίγο στα γραφεία της γαλλικής ομάδας.

Τώρα το πώς θα μοιραστούν οι προμήθειες κλπ; Δεν είμαστε στο παντελόνι τους. Απλά τη μεταγραφή δεν την έκανε ο Κουτσολιάκος.

Τα υπόλοιπα είναι λόγια.

Αυτά. Και να προσέχετε…