Τα κενά εδώλια των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα εν μέσω απολογιών  στην υπόθεση της Χρυσής  Αυγής, προκάλεσαν την αντίδραση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία  παρατήρησε με νόημα από έδρας  πως το δικαστήριο έχει τρόπους να τους φέρει  ενώπιον του.

Από τους  συνολικά 18 κατηγορούμενους , που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα , παρόντες  στη σημερινή διαδικασία , που διεξάγεται στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού  ήταν μόνο οι επτά κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της απολογίας του  Ιωάννη Άγγου .

«Η υποχρέωση των κατηγορουμένων είναι να είναι εδώ. Το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει . Είπαμε από τη αρχή να είναι και οι 18 εδώ . Να το πείτε σε όλους» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος  ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος Γιώργος Ρουπακιάς παρέμεινε σε δωμάτιο δίπλα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού έως την στιγμή που το όνομα του εκφωνήθηκε από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα , Μάγδα , κάθισε στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας και παρακολούθησε την απολογία κλαίγοντας σιωπηρά.

Ο Ιω. Άγγος  συνεχίζοντας την απολογία του  παραδέχθηκε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ.

Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε να πει ποια είναι η γνώμη του για την Χρυσή Αυγή μετά από όσα έχουν συμβεί είπε :»Κατακρίνω το γεγονός που έχει γίνει αλλά δεν έχω πρόβλημα να είμαι στην Χρυσή Αυγή. Και επειδή με ρώτησε τότε η ανακρίτρια αν φοβάμαι, δεν έχω λόγο να φοβάμαι κάτι» ανέφερε, ενώ  απέδωσε σε πιέσεις και στην προσπάθεια του να αποφυλακιστεί το γεγονός πως παλαιότερα  είχε πει: » παρασύρθηκα από τη Χρυσή Αυγή , δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου» .

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων που δέχθηκε από το δικαστήριο βρέθηκαν και σήμερα τα κρίσιμα τηλεφωνήματα που έγιναν από τον κατηγορούμενο τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς φέρεται να είναι εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου». Ο 46χρονος δεν κατάφερε να  δώσει πειστικές απαντήσεις πώς τόσα πολλά μέλη της Τοπικής Νίκαιας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το μοιραίο βράδυ. «Δεν ξέρω… Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει » τόνισε για να ακούσει την πρόεδρο να σχολιάζει » το θέμα είναι ποιος του είπε να πάνε «.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού έδωσε  σήμερα Παρασκευή αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.